Z dôvodu pandémie zatvorili v Žiline niektoré školy, mesto funguje v upravených úradných hodinách


Foto: Z dôvodu pandémie zatvorili v Žiline niektoré školy, mesto funguje v upravených úradných hodinách

Klientske centrum Mestského úradu v Žiline bude z dôvodu zhoršujúcej sa situácie koronavírusu fungovať v obmedzenom režime. Od 29. novembra sa teda upravili úradné hodiny od pondelka do piatku v čase od 8.00 do 14.00 hod. Vstup bude regulovaný a taktiež platí obmedzený počet klientov v jednom momente, to znamená jeden klient a jeden pracovník (v odôvodnených prípadoch môže byť aj doprovod). V priestoroch ju nutné dodržiavať platné protiepidemické nariadenie (povinné prekrytie dýchacích ciest respirátorom, dvojmetrové rozostupy a dezinfekcia rúk).

Pri vchode do mestského úradu je umiestnený aj automatický merač teploty. Na dodržiavanie opatrení bude v priestoroch dohliadať mestský policajt.

Školy, kultúra a sociálne služby

Základná umelecká škola Ferka Špániho na ulici Martinská a Základná umelecká škola L. Árvaya na Dolnom vale vyučujú individuálne, prezenčná forma je zrušená a výučba sa koná dištančne. Boli zrušené aj krúžky s účasťou viaceerých osôb v mestskom Centre voľného času na Kuzmányho ulici 105. Prenájom Radnice mesta Žilina a zasadacích miestností v budove mestského úradu pre externé firmy, spoločnosti a organizácie sa ruší.

Zakazuje sa aj prenájom telocviční a objektov vo vlastníctve mesta organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta externým užívateľom.  

Podujatia v Mestskom divadle Žilina sú do odvolania zrušené. Od štvrtka 25. novembra je pre verejnosť zatvorená aj budova a pokladnica divadla. Informácie týkajúce sa vrátenia zakúpených lístkov na predstavenia sú na internetovej stránke divadla.

Od štvrtku 25. novembra do odvolania je uzatvorený pre verejnosť aj Rosenfeldov palác v Žiline.  


Na Námestí A. Hlinku, kde sa nachádza turistická informačná kancelária, je taktiež uzatvorená do odvolania, no informácie je možné získať na kontaktných telefónnych číslach: 041 723 31 86 alebo 0907 845 567 prípadne e-mailom na adrese: info@tikzilina.eu. 

Zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov (jasle) ostávajú však otvorené (ulica Veľká okružná 82 a Puškinova 14).

Činnosť všetkých siedmich denných centier je prerušená. Vydávanie stravy v jedálňach pre seniorov v správe mesta na Námestí J. Borodáča 1, na Lichardovej ulici č. 44 v Žiline a vo výdajni stravy na ulici A. Kmeťa 38 sa uskutočňuje do obedárov. Donáška stravy do domácností je ale naďalej je poskytovaná.

Sociálne služby poskytované ambulantne pokračujú naďalej za dodržiavania opatrení, otvorený je aj Denny stacionár na Námestí J. Borodáča. Sociálny taxík, prepravná služba pre imobilných občanov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím taktiež istáva v prevádzke.

Komunitné centrá Bratislavská a na sídlisku Hájik i kancelária terénneho sociálneho pracovníka na Košickej ulici služby naďalej poskytujú. Oatrovateľská služba za dodržania opatrení bude tiež poskytovaná.

Doprava

Od piatku 26. novembra prebieha doprava v prázdninovom režime, a to vrátane tzv. posilových školských spojov. V cestovných poriadkoch na zastávkach sú odchody spojov pre tento režim zobrazené v strednom stĺpci. Prevádzka počas víkendových dní ostáva nezmenená. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu