Žilinčanka Natália hrá v indickom klipe, ktorý má 100 miliónov pozretí: „Krajina je nádherná, ľudia sú veľmi pokorní“


Foto: Žilinčanka Natália hrá v indickom klipe, ktorý má 100 miliónov pozretí: „Krajina je nádherná, ľudia sú veľmi pokorní“ Foto: Archív Natália Neubauer

Skladba Kangana Tera Ni indického umelca Abeer Aroru väčšine Žilinčanov ani Slovákov nehovorí nič, v uplynulých týždňoch presiahla hranicu 100 miliónov pozretí na platforme YouTube. V populárnom indickom klipe však účinkuje mladá Žilinčanka Natália Neubauer, ktorá si svoju rolu vo videu zahrala pred štyrmi rokmi.

Prekonať hranicu 100 miliónov pozretí sa na Slovensku podarí len výnimočne niektorým videám, najsledovanejšie Youtube video na Slovensku je detská rýmovačka Slon od PACI PAC. Rovnako svetovému rebríčku YouTube dominuje detská pesnička Baby Shark Dance.

A hoci India je druhou najľudnatejšou krajinou sveta a na počet YouTube užívateľov dokonca prvá, dosiahnuť podobný míľnik pozretí nie je ani tu ľahké. Modelka Natália zo Žiliny v rozhovore prezradila aj to, ako sa vôbec dostala do Indie, popísala natáčanie klipu a sprostredkovala jej pohľad na indických obyvateľov. Tí sú podľa nej pokorní a milí.

Ako dlho sa venuješ modelingu a ktoré krajiny si vďaka nemu navštívila?

S modelingom som začala pomerne v mladom veku. Svoju prvú zmluvu som podpísala ako 15-ročná. V agentúre ma naučili množstvo vecí, ktoré som následne využila v zahraničí. Moja prvá cesta bola v 17 rokoch. Vycestovala som do Indie, kde som pôsobila 3 mesiace pod agentúrou Kad Model. Moja rodina ma v cestovaní vždy podporovala, ale zároveň kládli dôraz na školu a štúdium. Do Indie som sa preto vrátila znova až po nejakom čase, a to ako čerstvá maturantka. Neskôr som vycestovala aj do Turecka. 

Klip sa natáčal v Indii, cestovala si tam len kvôli tejto práci alebo si mala popritom aj iné modelingové povinnosti? 

Keď som vycestovala, vôbec som netušila, aké pracovné príležitosti budem mať. Zo začiatku to bolo náročné aklimatizovať sa do úplne iného sveta modelingu, pretože modeling na Slovensku a v zahraničí je iný. Pamätám si, že na začiatku som mala čisto len fotenia pre rôzne značky. A až potom som dostala možnosť ísť na casting do klipu.

Rozumieš tomu, čo sa spieva v klipe?

Úprimne? Nie, nerozumiem tomu poriadne ani doteraz. Preklad celej piesne sa ku mne nikdy nedostal, ale spevák Abeer mi vysvetľoval, že je to romantická pieseň o žene a náramku.

Zdroj: archív Natália Neubauer

Účinkovala si okrem toho ešte v iných klipoch alebo napríklad reklamách? 

Áno, účinkovala som ešte v jednom klipe, taktiež v Indii a dokonca s tým istým spevákom. Keď som bola v Indii druhýkrát, znova oslovil agentúru Kad Model a ponúkol mi spoluprácu. Už ani neviem, či som bola prekvapená alebo nie. Pri natáčaní prvého klipu sme si sadli ako ľudia a stali sa z nás kamaráti. Doteraz sme spolu v kontakte.

Máš vysvetlenie pre to, prečo si vybrali do klipu práve teba?

To, prečo si ma vybral, neviem vysvetliť ani ja, ale ako som spomínala, sadli sme si ako ľudia a už počas castingu sme si rozumeli. Ak by som mala obecne povedať, čo považujú Indovia a Indky na ženách za atraktívne, tak neviem, pretože je to subjektívne. Ako sa hovorí: „Sto ľudí, sto chutí“

Je toto najúspešnejší singel Abeer Aroru? 

Áno, Kangana bol jeho prvý song a, zatiaľ, jeho najúspešnejší.

Čo ťa obecne najviac prekvapilo na samotnej krajine?

Najviac ma prekvapilo správanie ľudí, ktorých som stretla - boli veľmi pokorní a priateľskí, vždy mali úsmev na tvári. India je nádherná krajina, ktorá mi prirástla k srdcu a za to ďakujem agentúre Kad Model, ktorá sa stala mojou indickou rodinou a môj pobyt v Indii nebol len o práci, ale aj zábave a rôznych zážitkoch. 

Vrátila by si sa tam aj na dlhšie obdobie ako len na krátky pobyt z pracovných dôvodov alebo dovolenku?


Určite áno! Každý, kto ma pozná, vie, že India je pre mňa výnimočná krajina, kde sa ešte vrátim.

V akom období sa klip natáčal a skús popísať ako vyzerá tvorba takéhoto hudobného vizuálu?

Ak si dobre spomínam, tak klip sme natáčali po Vianociach, ktoré som strávila už v Indii. Natáčanie trvalo dva dni. Prvý deň bol náročný a pracovali sme do noci, na druhý deň sme natáčali v jednom bare a bolo to už ľahšie, pretože sme točili už posledné scény.


Na tvorbe sa podieľalo veľa ľudí od kameramanov cez vizážistov až po tých, ktorí mali na starosti svetlá. Doteraz si pamätám, ako som si nedokázala zapamätať ich mená. Väčšina z nich vedela po anglicky a tak sme aj spolu komunikovali.

Najmilšia spomienka, na ktorú spomíname s Abeerom doteraz je to, ako som ho učila hovoriť slovenské slová ako je zmrzlina alebo čučoriedka. A vôbec mu to nešlo. Napokon sa k nám pridali skoro všetci a veľmi sa na tom zabávali a chceli vedieť ďalšie rôzne slová. A tak sme sa navzájom priučili cudziemu jazyku.

Ak by si mohla hrať v klipe ktoréhokoľvek umelca, aký by to bol a prečo?

Tak na túto otázku odpovedať vôbec neviem. Nikdy som sa nad tým nezamýšľala.

Okrem modelingu, venuješ sa aj ty sama niečo umeleckému? 

Nie, bohužiaľ nemám žiadne umelecké nadanie.

V súkromnom živote ešte študuješ, aká je tvoja vysnívaná práca, ak to nie je modeling a akým smerom sa chceš uberať? 

Áno, študujem druhý rok na vysokej škole zdravotníctva. Modelingu by som sa chcela venovať čo najdlhšie, ale moja vysnívaná práca je pomáhať ľuďom a v tom by som chcela pokračovať aj v budúcnosti. Uvidíme, kam ma život zaveje.

Keby prišiel spevák Abeer alebo iný Ind do Žiliny, ktoré tri miesta by si mu ukázala?

Určite by som mu ukázala Budatínsky park, ktorý je nádhernou architektonickou pamiatkou. Samozrejme by som neobišla ani Stránik. z ktorého je úžasný výhľad. No a napokon by som ho vzala trošku ďalej od Žiliny a ukázala mu krásy Terchovej. Myslím si, že Slovensko sa môže pýšiť svojou prírodou, a práve a to by som využila :)


Pozrite si celý klip, kde hrá žilinská modelka Natália a ktorý dosiahol cez 100 miliónov pozretí na YouTube



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu