Slovenskí policajti budú opäť pomáhať turistom v Chorvátsku


Foto: Slovenskí policajti budú opäť pomáhať turistom v Chorvátsku Foto: ilustračné

Po niekoľko ročných výborných skúsenostiach sa aj tento rok, od 1. júla do 31. augusta, postará o bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku osem slovenských policajtov. Cieľ vyslaných policajtov je rovnaký, zabezpečiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich na Jadranskom pobreží a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska.

Každý ich ľahko spozná, pretože budú vo svojich slovenských policajných uniformách.

Stovky prípadov, pri ktorých slovenskí policajti pomáhali osobne, je dôkazom správneho výberu lokality pre činnosť slovenských policajtov. Preto aj počas tohto leta budú pôsobiť v najnavštevovanejších rekreačných oblastiach:

Podgora, Tučepi, Brela, Baška voda (Splitsko-dalmatínske policajné riaditeľstvo, policajná stanica Makarska). V prípade núdze budú k dispozícii na známom telefónnom čísle +385 99 7201 001.

Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga (Primorsko-goranské policajné riaditeľstvo, policajná stanica Crikvenica) môžu slovenskí občania kontaktovať našich policajtov na telefónnom čísle +385 99 7201 002.

Chorvátska polícia spustila v roku 2006 projekt „Bezpečná turistická sezóna“. Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia pred páchaním priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori. Slovensko sa do tohto projektu zapája od roku 2008. Od začiatku našej účasti slúžilo v Chorvátsku 56 slovenských policajtov. V roku 2014 sa na projekte zúčastnilo celkovo 56 policajtov z rôznych krajín, z toho 8 slovenských. Tento rok vyšle do Chorvátska 17 krajín 74 svojich policajtov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu