V mestskej časti Bytčica začína prvá etapa rekonštrukcie vodovodu za približne 120-tisíc eur


Foto: V mestskej časti Bytčica začína prvá etapa rekonštrukcie vodovodu za približne 120-tisíc eur

Obyvateľov žilinskej mestskej časti Bytčica obmedzí počas nasledujúcich mesiacov stavebný ruch a premávka. V miestnych uliciach štartuje veľká rekonštrukcia vodovodu v hodnote približne 800-tisíc eur.

Práce bude realizovať spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie (SEVAK) od stredy 24. novembra. V rámci prvej etapy prebehne výmena vodovodného potrubia na ulici Pod Dielce. O podrobnostiach a priebehu prác bude obyvateľov informovať samospráva.

„Obyvateľom sa ospravedlňujeme za znížený komfort počas trvania rekonštrukčných prác. Prosíme o rešpektovanie dočasného dopravného značenia,“ uviedol hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.


Prvú etapu rekonštrukcie chcú zrealizovať do konca tohto roka. Ide o výmenu vodovodu v celkovej dĺžke viac než 400 metrov a v hodnote zhruba 120 000 eur. Počas budúceho roka plánujú v rámci druhej etapy obnoviť vodovod na uliciach Antona Bielka, Banícka, Tehelná a Hatalova.

Práce budú naplánované v závislosti od aktuálnych poveternostných podmienok. Pokiaľ to situácia dovolí, zhotoviteľ začne s postupnými prípravami na ďalšiu etapu. Dôvodom tejto rekonštrukcie sú časté poruchy spôsobujúce problémy v dodávke pitnej vody. 

„Potreba rekonštrukcie verejného vodovodu je na viacerých uliciach v Bytčici skutočne veľká. Poruchy sú pomerne časté a opravy obmedzujú obyvateľov. Som veľmi rád, že sa nám spoločnými silami podarilo vybojovať takúto veľkú opravu a držím palce zhotoviteľovi, aby realizáciu ukončil včas a bez komplikácií,“ uviedol mestský poslanec Anton Trnovec.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu