Policajti zastavili v Čadci 17-ročného muža, ktorý šoféroval auto opitý a bez vodičského oprávnenia


Foto: Policajti zastavili v Čadci 17-ročného muža, ktorý šoféroval auto opitý a bez vodičského oprávnenia Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v Čadci narazila počas svojej služby v sobotu 13. novembra na nezodpovedného mladého muža. Len 17-ročný mladík šoféroval osobné auto s viac ako jedným promile. Pri kontrole sa navyše zistilo, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

Policajti prípad zaevidovali krátko po polnoci v meste Čadca. V rámci výkonu služby zastavili osobné motorové vozidlo značky Peugeot a jeho vodiča vyzvali na vykonanie dychovej skúšky. 

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,13 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Následným šetrením bolo zistené, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Mladý nezodpovedný muž teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jazda bez vodičského oprávnenia navyše v podnapitom stave mu môže spôsobiť vážne problémy.


Polícia pritom apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické.

V rámci Čadce ide už o druhý prípad za posledné dva týždne. Začiatkom novembra zastavili policajti vodiča, ktorý jazdil na osobnom aute vyradenom z evidencie. Pri kontrole taktiež nafúkal.

V uplynulom 45. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v Žilinskom kraji celkom 25 podgurážených vodičov. Z nich deviati nafúkali hodnotu nad 1 promile a jeden sa skúške odmietol podrobiť. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 6 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina