V mestskej časti Brodno zrušia od decembra pobočku pošty, služby presunú do Budatína


Foto: V mestskej časti Brodno zrušia od decembra pobočku pošty, služby presunú do Budatína Foto: ilustračné

Slovenská pošta pristupuje k optimalizácii poštovej siete, v rámci ktorej zruší v meste Žilina jednu svoju pobočku. K ukončeniu prevádzky dochádza od 1. decembra 2021 na Pošte Žilina 14 nachádzajúcej sa v mestskej časti Brodno.

Poštové služby bude po uvedenom dátume pre občanov mestských častí Vranie a Brodno zabezpečovať Pošta Žilina 3 v Budatíne. Dotkne sa to doručovania poštových zásielok, vyplácania dôchodkov v prípade, ak doručovateľ nezastihne dôchodcu v deň výplatného termínu na adrese, či výdaja nedoručených oznámených zásielok.

Obyvateľom mesta sú k dispozícii štyri BalíkoBOXy:

  • ul. Kysucká 8480/27,
  • Bajzova 39A pri supermarkete LIDL,
  • ul. Vysokoškolákov 37 pri supermarkete Kaufland
  • ul. Košická 3 pri hypermarkete Tesco.

Dostupné sú 24 hodín denne a 7 dní v týždni, umožňujú vyzdvihnutie či podaj balíkov v predplatených Easy Expres obaloch, platbu poštových poukazov, ePoukazov, faktúr s Pay by square kódom, SIPO.


Občania po novom vybavia takmer všetky služby, na ktoré boli zvyknutí, prostredníctvom poštového doručovateľa, prípadne poštového kuriéra. Ostatné služby budú občanom poskytnuté na ktorejkoľvek z ďalších desiatich pôšt v Žiline.

Pošta Žilina 3 v mestskej časti Budatín bude od 1. decembra 2021 otvorená pre verejnosť v nasledujúcich hodinách:

  • pondelok, streda - 08.00 - 17.00 hod.,
  • utorok, štvrtok, piatok - 08.00 - 15.30 hod.,
  • sobota, nedeľa - zatvorené.

Slovenská pošta zároveň informuje občanov, že zrušením pošty nedochádza k zmene poštového smerovacieho čísla v adrese poštových zásielok, keďže územné PSČ 010 14 bude priradené k Pošte Žilina 3.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina