Žilinská radnica zabezpečí po požiari dočasné ubytovanie pre jednu rodinu. Hasiči umožnia vziať osobné veci


Foto: Žilinská radnica zabezpečí po požiari dočasné ubytovanie pre jednu rodinu. Hasiči umožnia vziať osobné veci

Príčinu požiaru bude skúmať znalec a posúdiť stav celého bytového domu aj vhodnosť na bývanie musí privolaný statik. Hasenie požiaru na mieste skomplikoval silný vietor. Tak ako v minulosti, aj teraz mesto Žilina podáva svojim obyvateľom pomocnú ruku a zabezpečuje im náhradné bývanie.

Mesto hľadá možnosti dočasného ubytovania pre obyvateľov bytov postihnutých požiarom, ak o to samosprávu požiadajú. Byty pravdepodobne nebude možné obývať, keďže sú zasiahnuté vodou po hasení požiaru,“ informuje hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

O takýto druh pomoci zatiaľ požiadala jedna rodina: „Jedna trojčlenná rodina požiadala mesto o dočasné, náhradné ubytovanie. Máme momentálne voľnú kapacitu - 1 jednoizbový byt vo vlastníctve mesta. Ostatní obyvatelia chcú podľa vlastných slov využiť ubytovanie u svojich rodinných príslušníkov,“ doplnil hovorca.

Aj keď je bytový dom z dôvodu hasenia a nutnosti posúdenia statikom nateraz neobývateľný, hasiči a polícia poskytne obyvateľom asistenciu pri tom, aby si mohli vziať z bytov osobné veci. Následne bude bytový dom zabezpečený proti vstupu. 

Dnes zasadne krízový štáb, bytový dom s dvanástimi dvojizbovými bytmi obývalo spolu 24 obyvateľov. Pri požiari sa nikto nezranil.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu