Záujem o očkovanie je vysoký. Nemocnica v Žiline otvorí vakcinačné centrum aj v sobotu


Foto: Záujem o očkovanie je vysoký. Nemocnica v Žiline otvorí vakcinačné centrum aj v sobotu Foto: ilustračné

Pre vysoký záujem očkovanie v Žilinskom okrese rozhodlo vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina o mimoriadnej prevádzke vakcinačného centra, nemocnica ho otvorí aj počas nadchádzajúcej soboty.

„Vzhľadom na zvýšený záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bude vakcinačné centrum v hlavnej budove polikliniky na 1. poschodí otvorené mimoriadne aj túto sobotu 6. novembra 2021 od 7:00 do 18:15 hod.,“ potvrdila hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

V žilinskej nemocnici podávajú všetky tri dávky, očkovať sa proti ochoreniu môžu dospelí aj deti už od dvanástich rokov. Očkovanie je možné aj bez registrácie: „Podávame prvé, druhé a taktiež tretie dávky vakcíny proti COVID-19. Očkujeme len vakcínou Comirnaty (Pfizer/BioNTech). Prosíme záujemcov, ak je to možné, aby si pred príchodom do vakcinačného centra vopred stiahli a vypísali príslušné dokumenty, ktoré sú dostupné na našej webstránke,“ dodala Záteková.

Formuláre sú dostupné na tomto odkaze www.fnspza.sk.

„Upozorňujeme, že dokumenty pre podanie 3. dávky sú odlišné od dokumentov pre 1. a 2. dávku, preto je potrebné si vytlačiť správne tlačivá označené dodatkom „3. dávka – dospelí“. Dokumenty sú k dispozícii tiež vytlačené vo vakcinačnom centre,“ dodala hovorkyňa.

Zároveň sa podáva aj tretia dávka, ktorá pomáha posilniť imunitu vytvorenú prvými dvoma. Pri dvojdávkovej vakcíne majú na ňu nárok majú osoby od 18 rokov, u ktorých uplynulo už najmenej šesť mesiacov od podania druhej dávky. Aj v tomto prípade existujú výnimky, musí ich potvrdiť lekár:


„Ak od 2. dávky ešte neuplynulo 6 mesiacov, je nevyhnutné sa preukázať potvrdením od lekára, že ide o imunosuprimovaného/imunokompromitovaného pacienta. Bez lekárskeho potvrdenia 3. dávku skôr ako po 6 mesiacoch nepodávame. Pri vakcíne Moderna (Spikevax) je podaná tretia dávka opäť vakcínou Moderna (Spikevax), nie Comirnaty (Pfizer/BioNTech). Tretia dávka v tomto prípade nie je podávaná v našom vakcinačnom centre,“ dodala Lenka Záteková.

Nemocnica zároveň prosí záujemcov o očkovanie, aby mali pred očkovaním pripravený občiansky preukaz, preukaz poistenca a potvrdenie o poslednej vakcinácii proti COVID-19. Týmito krokmi pomôžu urýchliť proces.

Vakcinačné centrum v žilinskej nemocnici je naďalej štandardne otvorené aj počas pracovných dní:

PO 7:00 – 15:00 h,
UT 7:00 – 18:15 h,
ST 7:00 – 15:00 h,
ŠT 7:00 – 18:15 h,
PIA 7:00 – 15:00 h.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu