37-ročný Martin nahlásil bombu na Okresnom súde v Žiline, polícia ho vypátrala a obvinila


Foto: 37-ročný Martin nahlásil bombu na Okresnom súde v Žiline, polícia ho vypátrala a obvinila Foto: KR PZ Žilina

Žilinským policajtom sa podarilo vypátrať neznámeho muža, ktorý nahlásil bombu v priestoroch okresného súdu. K incidentu došlo v utorok 26. októbra 2021, neznáma osoba vtedy nahlásila bombovú hrozbu na tiesňovú linku 158.

Oznamovateľom poplašnej správy bol 37-ročný Martin zo Žiliny, ktorý polícii uviedol, že sa bomba nachádza na Okresnom súde v Žiline. Príslušníci preto museli budovu evakuovať, uzavrieť a prehľadať. Hrozba sa napokon nepotvrdila.

„Policajti svojou operatívnou činnosťou vypátrali tohto muža a vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru zo Žiliny ho obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy. Tiesňová linka slúži v prípadoch ohrozenia života, zdravia a majetku občanov,“ spresňuje žilinská polícia na sociálnej sieti.


Úmyselné oznámenie nepravdivých informácií Policajnému zboru je trestným činom. Vďaka využitiu technologických prostriedkov je v súčasnosti možné takýchto volajúcich pomerne ľahko odhaliť. Vinníci sa následne musia za svoje konanie zodpovedať pred súdom.

Pomerne vysoký trest za podobný čin dostal v októbri 2018 muž, ktorý nahlásil na žilinskom súde dve bomby a zmaril tak 16 pojednávaní. Prokurátor Okresnej prokuratúry Žilina podal na Tomáša obvineného zo zločinu šírenia poplašnej správy obžalobu. Súd mu uložil trest odňatia slobody vo výmere 5 rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina