Žilinská burgrová výzva tento rok ešte zaujímavejšia: BIG BUTCHER'S TRIPLE BURGER má 650 gramov!


Foto: Žilinská burgrová výzva tento rok ešte zaujímavejšia: BIG BUTCHER'S TRIPLE BURGER má 650 gramov!

Obľúbený streetfoodový stánok Butcher´s Bits v Žiline na Národnej ulici pripravil počas minulého roka výzvu pre všetkých hladošov, ktorí našli odvahu zmerať si jedácke schopnosti. Pokoriť takmer polkilovú porciu mäsa, slaniny, syra, zeleniny a žemle za čo najkratší čas sa napokon pokúsilo 23 ľudí. Niektorí z nich dokonca opakovane.

„Súťaž sme odštartovali 1. októbra a zapojilo sa do nej 23 súťažiacich. Každý účastník vložil do banku 5 eur a my za Butcher’s Bits sme priložili 100 eur. S ďalšou výzvou prišiel náš fanúšik Vlado, ktorý sa zaviazal, že ak niekto zdolá náš BIG BURGER pod 75 sekúnd, zdvojnásobí výšku banku. A presne to sa stalo,“ popisuje minulý ročník Boris Halaj z Butcher´s Bits v Žiline.

Ako padlo prekonanie polkilovej porcie za minútu a štvrť? „V predposledný deň trvania súťaže sa dostavil po tretíkrát Pavol z Olešnej, a burger doslova zlikvidoval za neuveriteľných 65 sekúnd, čím sa postaral o navýšenie banku,“ dodáva Boris Halaj.

Zaujímavosťou je, že sa zapojil aj profesionálny jedlík Radim z Ostravy, ten napokon ale skončil druhý. Výhercom sa stal už spomínaný Pavol z Olešnej, ktorý prišiel až trikrát a vždy zlepšil svoj čas. 


Pre popularitu a zápolenie medzi jedákmi je pripravná výzva aj tento rok. Žilinská Burger challenge 2021 je vylepšená, jedácke schopnosti si môžu súťažiaci zmerať na takmer 650 gramov vážiacom TRIPLE BURGER CHALLENGE kúsku. Ostatné pravidlá zostávajú zachované, súťaž potrvá tak ako minulý rok až do posledného decembrového dňa. Aj súťaženie je rovnaké ako minulý rok:

„Po zaplatení banku je potrebné dohodnúť sa obsluhou, ktorá bude merať čas a natáčať zápas s burgrom na video. Štart prebieha tak, že burger je celý nedotknutý a položený na stole, a súťažiaci má ruky na pri tele. Jesť začína až po odštartovaní obsluhou a končí vtedy, keď na stole ani v rukách nemá kus burgra. Na dôkaz toho, že dojedol, otvorí prázdne ústa a zvolá stop.“

Celý bank sa delí medzi troch výhercov, výsledky sú priebežne zverejňované na stránke Butcher´s Bits aj s výškou banku.

Ceny:
1.miesto 50% hodnoty banku +3 poukážky na burger.
2.miesto 30% hodnoty banku +2 poukážky na burger.
3.miesto 20% hodnoty banku +1 poukážka na burger.

Streetfood stánok Butcher´s Bits v Žiline je tu počas celého roka aj pre tých, ktorí nechcú súťažiť a radi si doprajú niektorú zo známych klasík ako sú hovädzí, jelení alebo lady burger. V ponuke sú aj pravé domáce klobásy, cigánska pečienka aj kúsky bravčovej panenky a kuracie prsia. Všetko samozrejme od poctivého mäsiara, čo je koncept celého streetfodu.

K jedlám si môžete dopriať napríklad steakové alebo batátové hranolčeky či grilovanú zeleninu. Stánok je známy aj kávou žilinskej lokálnej pražiarne 9 Grams Coffee, ktorú dostanete do stopercentne recyklovateľných pohárov.

Chcete šetriť prírodu? Prineste si vlastný pohár a kávu máte o 10 centov lacnejšie. Verní zákazníci môžu získať štýlový retro hrnček zo smaltovaného plechu, stačí nazbierať na vernostnej kartičke 10 nákupov za viac ako tri eurá.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Butcher´s Bits