Motoristi obchádzajú zátarasy vo Vraní po tráve, pre lepší prístup osekali časť kríkov a drevín


Foto: Motoristi obchádzajú zátarasy vo Vraní po tráve, pre lepší prístup osekali časť kríkov a drevín

V stredu 13. októbra bolo uzavreté dočasné premostenie z cesty prvej triedy I/11 do mestskej časti Vranie a obce Rudinka. Uzávierka je nevyhnutná z dôvodu rekonštrukcie, ktorú realizuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS). V súvislosti s naplánovanými prácami uzavreli aj cestu tretej triedy III/2095 spájajúcu obec Rudinka s Vraním.

Dopravné obmedzenie potrvá približne sedem týždňov, dovtedy musia obyvatelia dotknutých obcí prechádzať obchádzkovou trasou dlhou približne 8 kilometrov. V deň uzavretia cestnej komunikácie sa aj napriek viacerým dopravným začkám snažili niektorí motoristi dostať cez Vranie do Rudinky a opačne.

Následkom vysokého počtu motorových vozidiel, ktorých vodiči skúšali prejazdnosť cesty, došlo ku komplikáciám v úzkych uliciach Vrania. Zatiaľ čo sa jedna časť šoférov otočila a vrátila späť do Žiliny, druhá skúšala prejsť popri zátarasách. 

Vo večerných hodinách sa vynaliezavým motoristom podarilo sprejazdniť uzatvorený úsek. Dreviny a kríky v blízkosti betónových panelov niekto upravil tak, že umožnil bezpečné obchádzanie prekážok. V súčasnosti tak následkom tohto činu opäť narastá intenzita automobilovej dopravy v mestskej časti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu