Unikátna kontaktná ZOO Arakovo láka aj Žilinčanov, exotické papagáje sú zážitkom na celý život


Foto: Unikátna kontaktná ZOO Arakovo láka aj Žilinčanov, exotické papagáje sú zážitkom na celý život
Galéria: 14 fotiek

Kontaktné ZOO predstavujú pre deti a dospelých možnosť, ako vidieť a priblížiť sa zvieratám, ktoré za bežných okolností nemajú možnosť spoznať. Nevšedná kontaktná ZOO s názvom Arakovo sa teší popularite vďaka výnimočnému prístupu, a ako napovedá názov, nájdete v nej vzácne druhy papagájov Ara.

Niektorí ju možno poznajú z Bojníc, kde sa nachádzala pri Bojnickom zámku. Prednedávnom však otvorili túto kontaktnú ZOO v Banskej Bystrici. Tu sa teší vysokej popularite. Ako nám potvrdzuje prevádzkovateľ, unikátnou zbierkou živých a pestrofarebných tvorov láka záujemcov z celého Slovenska. Žilinčanov nevynímajúc.

Návšteva kontaktnej ZOO je ideálny rodinný program, deti sa môžu s papagájmi nielen stretnúť, ale napríklad si vychutnať aj to, že si im sadnú na plece či ruku, môžu ich pohladkať alebo nakŕmiť. Papagáje sú vďaka prístupu majiteľov veľmi priateľské a ľudský kontakt im nevadí. Práve naopak, sú prítulné a vyhovuje im.


Návštevou pestrofarebných unikátov si odnesiete nielen zážitok, ale doslova vypnete od každodenných starostí a deti majú spomienky v podobe fotografií na celý život. V kontaktnej ZOO Arakovo nechýbajú ani unikáty ako napríklad Kakadu Palmový, ktorého na Slovensku nenájdete ani len v zoologickej záhrade. V Arakove sa s ním môžete dokonca odfotiť.

Zobákorožca sa dotknete len na Bali alebo v Arakove

Celoslovenským unikátom je aj zobákorožec papuánsky menom Viktor. Pochádza z Talianska a vďaka výchove majiteľa je kontaktný a prítulný k ľuďom. Po zážitok v podobe kontaktu s týmto výnimočným operencom môžete ísť buď na Bali, alebo do Arakova v Banskej Bystrici.

Okrem kŕmenia, pohladenia či fotiek, sa návštevníci dozvedia viac o ich živote a presvedčia sa, že sú veľmi priateľské. „Aj preto máme kontaktnú ZOO, keďže ľudská pozornosť a obdiv je pre papagáje Ara neoddeliteľná. Pestrofarebné Ary sú skvelou šancou zrelaxovať a prísť na iné myšlienky, spolu s tým zažiť doteraz nepoznané,“ vysvetľuje Jozef z Arakova.

Zaujímavosťou je, že Ara sa v domácom chove dokáže dožiť aj viac ako 50 rokov. Kontaktnú ZOO nájdete v nákupnom centre POINT v Banskej Bystrici každý deň od 10:00 do 18:00 hodiny.

Už onedlho by ale mohla zavítať aj do Žiliny, ak však nechcete čakať, vyberte sa spolu s deťmi za nevšedným zážitkom. O tom, že sa to oplatí, vás presvedčia fotky v galérii. Kontaktnú ZOO nájdete aj na www.facebook.com/arakovo




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Arakovo