Dočasné mosty vo Vraní boli uzavreté oddnes na sedem týždňov, neprejazdná je aj cesta do obce Rudinka


Foto: Dočasné mosty vo Vraní boli uzavreté oddnes na sedem týždňov, neprejazdná je aj cesta do obce Rudinka Foto: Facebook / Obec Rudinka

Dnes 13. októbra 2021 odštartovali práce na rekonštrukcii dočasného premostenia v žilinskej mestskej časti Vranie.  V súvislosti s naplánovanými prácami bolo nevyhnutné úplne uzavrieť nielen dva mosty ale aj cestu tretej triedy III/2095 spájajúcu obec Rudinka s Vraním.

Oba jazdné smery na premostení ako aj cesta III/2095 medzi obcou a mestskou časťou budú uzatvorené a úplne neprejazdné od dnešného dňa 13. októbra do utorka 30. novembra. Doprava bude presmerovaná na okolité komunikácie.

Mesto Žilina žiada vodičov a chodcov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia v uvedenom cestnom úseku a za znížený komfort počas trvania prác sa ospravedlňuje.


Rekonštrukciu bude realizovať Národná diaľničná spoločnosť (NDS) a po jej ukončení sa umožní využívanie pôvodne dočasného mosta aj počas ďalších mesiacov či rokov. Vďaka premosteniu je mestská časť Vranie odľahčená od tranzitu, motoristi získali rýchlejšie a jednoduchšie spojenie cez rieku Kysuca.

V rámci opráv dôjde k nevyhnutnej výmene jedného z mostných polí. Stavebné práce budú pozostávať z osadenia dočasného dopravného značenia a betónových zvodidiel, úpravy vstupu do koryta rieky Kysuca pre autožeriav, demontáže, odvozu, dovozu a montáže jedného mostného poľa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu