VIDEO: Vodič osobného auta prešiel v Celulózke na červenú, nevšimol si pritom policajné auto idúce za ním


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Jazda autom na červenú sa nie vždy vypláca. Zistil to aj vodič osobného vozidla, ktorý prechádzal v nedeľu 10. októbra večer cez frekventovanú svetelnú križovatku smerom z ulice Košická na ulicu Pri celulózke. V minulosti sa na tomto mieste stalo viacero vážnych dopravných nehôd, najčastejšie kvôli prechádzaniu na červenú.

Príslušníci policajného zboru preto aj dnes vykonávajú pri križovatke náhodné kontroly a pokutujú nezodpovedných šoférov. V nedeľu sa jednej z hliadok podarilo zaevidovať ďalší prípad a to úplnou náhodou. K semaforu sa približovalo osobné auto čiernej farby, ktoré aj po zmene signálu na červenú farbu pokračovalo ďalej.

Vodič pravdepodobne nechcel čakať na ďalšiu zelenú a tak plynule prešiel križovatkou. Okrem vedomého porušenia zákona o cestnej premávka si zrejme nevšimol, že sa len kúsok za ním presúva policajná hliadka. Tá jeho jazdu zaregistrovala a okamžite zareagovala.

Osobné vozidlo policajti zastavili o približne dvesto metrov ďalej za križovatkou a vodiča skontrolovali. Jazda na červenú sa považuje za vážne porušenie pravidiel cestnej premávky, podľa sadzobníka pokút sa môže výška pokuty pohybovať  v rozmedzí od 60 do 300 eur a vodič môže tiež dostať zákaz činnosti do dvoch rokov.


Galéria: 18 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu