V mestskej časti Bytčica sa ďalej objavujú problémy s verejným osvetlením, došlo aj k prvému úrazu


Foto: V mestskej časti Bytčica sa ďalej objavujú problémy s verejným osvetlením, došlo aj k prvému úrazu

Obyvatelia mestskej časti Žilina - Bytčica zaznamenali ďalšie problémy s funkčnosťou verejného osvetlenia. V posledných mesiacoch ide o minimálne tretí dlhodobý výpadok. Od začiatku leta dochádza v rôznych lokalitách a rôznych časoch k poruchám trvajúcim niekedy len pár hodín, inokedy aj niekoľko dní.

Na komplikácie upozorňujú nielen obyvatelia ale aj miestny poslanec Anton Trnovec. Mesto Žilina evidovalo počas leta v Bytčici jeden vážnejší problém, ktoré bolo náročné odstrániť. Porucha sa prejavovala po približne dvoch hodinách prevádzky, čo sťažovalo jej presnú lokalizáciu a odstránenie.

Komplikácie sa doteraz objavili na uliciach Pažite, Banícka, Tehelná, A. Bielka, Bystrická, Školský dvor a Štaffenovský dvor. Po úspešnom odstránení všetkých porúch fungovali svietidlá niekoľko týždňov bezchybne, teraz však obyvatelia opäť hlásia komplikácie.

Podľa slov miestneho poslanca pretrváva už približne tri týždne výpadok na ulici Na Stanicu, ktorú využívajú chodci aj cyklisti. Cesta je pomerne dosť frekventovaná aj z hľadiska automobilovej dopravy. V sobotu v skorých ranných hodinách tam došlo k prvému úrazu chodkyne.



Nefungujúce osvetlenie v okolí základnej školy s materskou školou

„Dnes tam spadla jedna pani, ktorá ulicou chodí o 05:00 hod. ráno do práce. Na ulici sídli aj základná škola s materskou školou, celý tento objekt je tiež v tme,“ uviedol A. Trnovec. Zhasnuté lampy predstavujú vhodnú príležitosť aj pre zlodejov, ktorí sa môžu nerušene pohybovať po oplotených pozemkoch.

Údržbu verejného osvetlenia v Žiline vykonáva od júna tohto roka nový poskytovateľ. Ten je povinný identifikovať a odstrániť poruchy najneskôr do 48 hodín od zaevidovania. Pri závažnejších poruchách, kde oprava trvá dlhšie ako 48 hodín, je firma povinná informovať samosprávu a doložiť harmonogram odstránenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu