Žilinský klub vodákov má 193 členov, v tomto roku sa darilo najmä seniorom. Ladislav Daník skončil na šampionáte štvrtý


Foto: Žilinský klub vodákov má 193 členov, v tomto roku sa darilo najmä seniorom. Ladislav Daník skončil na šampionáte štvrtý Foto: ZKV

Stovky hodín tréningov, poctivá zimná a letná príprava, množstvo sústredení a pretekov a hlavne rodinná atmosféra - to sú hlavné charakteristiky Žilinského klubu vodákov. Klub má zázemie v areáli vodných športov pod Dubňom a patrí medzi najlepšie na Slovensku, ktoré sa venujú vodnému slalomu, zjazdu a šprintu na divokej vode.

Primárnym cieľom je výchova a rozvoj mládeže, ktorá dosahuje pravidelne dobré výsledky. Žilinský klub vodákov je klub s dlhoročnou tradíciou a je nástupcom klubu TJ Slávia VŠDS Žilina. O tradícii klubu svedčí aj usporadúvanie druhých najstarších pretekov na Slovensku – Žilinské slalomy, a to od roku 1954. Na každoročných pretekoch sa zúčastňujú kluby a pretekári z celého Slovenska.

„Momentálne tvorí našu členskú základňu 193 členov. Venujeme sa prioritne deťom od 8 rokov, a medzi našimi pretekármi nájdete aj dorastencov, mužov a seniorov. Naše deti stabilne dosahujú na súťažiach doma aj v zahraničí výborné výsledky. Ale tento rok sa darilo hlavne našim seniorom. Alexander Simon a Ladislav Daník obsadili na Majstrovstvách sveta Masters v Krakove prvé priečky, každý vo svojej kategórii. Ďalej sa Ladislavovi Daníkovi darilo aj na Majstrovstvách sveta v šprinte v Čunove,“ informuje o úspechoch podpredsedníčka klubu Renáta Daníková.

Ladislav Daník a Alexander Simon zbierali úspechy v kategórii Masters. Zdroj: ZKV

Ladislav Daník vo veku 48 rokov obsadil na svetovom šampionáte 4. miesto a ukázal tak aj mladším generáciam, že tvrdou drinou a obetovaním prídu výsledky. „Dosiahol najlepší individuálny výsledok na MS v šprinte za Slovenskú republiku v jej ére samostatnosti. No a radi by sme sa pochválili, že aj reprezentantka SR na OH v Tokiu Eliška Mintálová, je odchovankyňou Žilinského klubu vodákov,“ dodala Renáta Daníková.

Na verejnosti sa klub prezentuje aj mimo súťažnú činnosť, a to aktivitami ako “Skús, čo dokážeš na vode!”, športovými dňami pre základné školy a nechýba každoročne ani na Burze žilinských športových klubov. Viac o klube nájdete na oficiálnej stránke www.zkv.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu