Pri žilinskom vodnom diele vzniká ďalšie parkovisko, značku začiatku obce posunuli a povolili 90-tku


Foto: Pri žilinskom vodnom diele vzniká ďalšie parkovisko, značku začiatku obce posunuli a povolili 90-tku

Obyvateľom Žiliny a blízkeho okolia, ktorí prichádzajú za športom a rekreáciou na miestne vodné dielo automobilmi, sa čoskoro zlepší situácia s parkovaním. V obľúbenej lokalite pribudnú ďalšie upravené parkovacie miesta. Vodohospodárska výstavba odštartovala rekonštrukciu vybraných plôch v katastri obce Mojš.

Podľa informácií dostupných priamo na stavenisku je termín ukončenia výstavby stanovený na február 2022. Po dokončení budú mať motoristi k dispozícii niekoľko desiatok nových miest pre pohodlné a bezpečné parkovanie. V súčasnosti sa na predmetnom pozemku nachádza len štrk a zemina.

S prípravou na výstavbu záchytných plôch začali ešte v roku 2019, následne sa však práce zastavili. V týchto dňoch je opäť možné vidieť pri konečnej zastávke MHD na Vodnom diele čulý stavebný ruch.


Prvé parkovisko s kapacitou do 60 miest vybudovali na Vodnom diele Žilina v roku 2013. Následne v roku 2019 bolo o necelých 100 metrov ďalej pri skateparku dokončené druhé parkovisko s približne tridsiatimi miestami. V rovnakom čase však v dôsledku výstavby administratívnej budovy dočasne uzatvorili prvé záchytné parkovisko. Momentálne je výstavba budovy tesne pred dokončením, motoristom by sa tak mohli opäť vrátiť pôvodné možnosti.

Počas pekných slnečných dní zažíva lokalita nápor športovcov a rodín s deťmi. Vodohospodárska výstavba zrealizovala pred dvomi rokmi vodorovné aj zvislé dopravné značenie, ktoré vodičom zakazuje stáť v celej dĺžke cesty od Celulózky až po Mojš. Mnohí preto parkujú automobily na trávnatých plochách.

Na cestnej komunikácii vedúcej do obce Mojš bol pred niekoľkými mesiacmi zvýšený rýchlostný limit na 90 kilometrov za hodinu. Zároveň došlo k posunutiu dopravnej značky vymedzujúcej začiatok a koniec Žiliny. Aktuálne sa nachádza až za výjazdom z druhého záchytného parkoviska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu