Hasiči absolvovali na stavbe diaľnice pri Žiline cvičenie, zraneného pracovníka zlaňovali z mostného piliera


Foto: Hasiči absolvovali na stavbe diaľnice pri Žiline cvičenie, zraneného pracovníka zlaňovali z mostného piliera Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Na stavbe diaľnice D1 pri Žiline sa začiatkom septembra uskutočnil cvičný zásah, ktorého cieľom bolo preveriť pohotovosť a schopnosť záchranárov v neštandardných podmienkach.

Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Žiline na čele s vedúcim zásahu pplk. Ing. Zdenkom Gašparíkom zachraňovala počas cvičenia zraneného zamestnanca spoločnosti Skanska.

Akcie sa v rámci týždňa bezpečnosti zúčastnil aj generálny riaditeľ spoločnosti Skanska SK Miroslav Potoč spolu s vedúcimi pracovníkmi odboru BOZP ako i stavbyvedúcich mostných objektov.

Cvičenie bolo vykonávané na rozostavanom mostnom objekte neďaleko obce Višňové. Zranenú osobu museli hasiči prepraviť na zem zlaňovaním z mostného piliera vysokého 30 metrov.

„Záchranná akcia sa podarila a všetci zúčastnení vyjadrili nádej, že sa takéto akcie budú opakovať len vo forme cvičení a nikdy nebudú na stavbe reálne potrebné,“ spresňuje Národná diaľničná spoločnosť na svojom webe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť