FOTO: V mestskej časti Trnové sa zrútil rodinný dom, záchranári v troskách hľadali osoby


FOTO: V mestskej časti Trnové sa zrútil rodinný dom, záchranári v troskách hľadali osoby
Galéria: 3 fotky

Dnes 16. septembra 2021 došlo v mestskej časti Žilina - Trnové k zrúteniu rodinného domu. Susedia z okolitých domov počuli silnú ranu a hluk. Krátko po páde múrov a strechy sa v oblasti vzniesol veľký oblak prachu.

Hlásenie o zrútení domu prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline krátko po deviatej hodine večer.

Na miesto dorazili do niekoľkých minút miestni dobrovoľní hasiči, žilinskí profesionálni hasiči a policajné hliadky. V dome mala počas uplynulých dní údajne prebiehať rekonštrukcia a búracie práce. K zrúteniu došlo vo večerných hodinách, kedy sa na stavbe nepracuje.

Záchranári zahájili pátraciu akciu a prehľadávali trosky zrúteného domu. Za pomoci psovodov a služobných psov zisťovali, či sa na mieste nenachádzajú zranené a zavalené osoby. Podľa informácií dobrovoľných hasičov z Trnového pátranie nepreukázalo výskyt osôb.

„Naša jednotka vykonala protipožiarne opatrenia a uistila sa, že plyn, voda a elektrika sú odstavené. V súčinnosti s HaZZ Žilina, Horskou záchrannou službou, PZ SR, Kynologickými zbormi bol objekt prehľadaný. V čase pádu sa v stavbe nikto nenachádzal,“ spresnilo DHZO Trnové na sociálnej sieti.


Aktualizácia 01:10 hod.

Odchod väčšiny záchranných zložiek z miesta bol zahájený približne okolo jednej hodiny. V okolí domu sa stále nachádza hliadka polície a jedna hasičská jednotka. Miestna ulica Cintorínska je naďalej uzavretá.

„V rozvalinách sa nemal nikto nachádzať, dôležité však bolo túto informáciu potvrdiť. Na miesto odišli dvaja psovodi Horského špecializovaného záchranného modulu so psami. Zároveň sa na mieste pri prehliadke nachádzala aj Záchranná služba východ z Gelnice a Služobná kynológia hasičského zboru z Trstenej. Po prepátraní objektu príslušníci HZS potvrdili, že na mieste nebola nájdená žiadna osoba. Horská záchranná služba touto cestou vyslovuje poďakovanie Hasičskému a záchrannému zboru zo Žiliny za výbornú spoluprácu,“ uviedla Horská záchranná služba.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu