Zažite nočný stredoveký Hrad Strečno a jeho zákutia, na stredu 18. augusta je pripravený lákavý program


Foto: Zažite nočný stredoveký Hrad Strečno a jeho zákutia, na stredu 18. augusta je pripravený lákavý program Foto: Považské múzeum v Žiline

V stredu 18. augusta 2021 sa uskutoční na Hrade Strečno nočná zážitková prehliadka spojená so zaujímavým programom. Pre návštevníkov je pripravené podujatie s názvom Fraňove pletky, ktoré odhalí tajomstvá najznámejších majiteľov hradu Žofie Bosniakovej a Františka Vešeléniho.

Predstavenie divadelno-hravého zoskupenia RAZCA pri Považskom múzeu prezradí, o čom si šuškajú slúžky za hradnými múrmi.

„Klebety o  pánoch sú vždy skvelým námetom na príbeh, o to viac, keď je v hre údajná nevera. Minulý rok mala táto prehliadka veľký úspech a pre obmedzený počet ju nevideli všetci, ktorí mali záujem. Preto sme sa ju rozhodli zopakovať. Príďte sa na vlastné oči presvedčiť, ako to naozaj bolo a vychutnať si scénky pod holým nebom,“ pozýva autorka scenára Katarína Maršalová.

V jedinečnom priestore zrekonštruovaného severného paláca vynikne výstava obrazov Farbohra skla, ktoré predstaví autorka Petronela Vlhová počas komentovanej prehliadky. „Obrazy, ktoré sú vytvorené kombinovanou technikou oleja, akrylu, skla a fosforu v tme svietia. Návštevníkom tak poskytnú nezabudnuteľný zážitok a prenesú ich do sveta úplne inej reality,“ približuje.


Prehliadku po stredovekom hrade spríjemní živá hudba v gotickej kaplnke, kde sa nachádza figurína Žofie Bosniakovej. Chýbať nebude ani úchvatná ohňová show na nádvorí hradu v podaní Black Evils.

Prehliadku je možné absolvovať len v rúšku a pri dodržaní hygienických pokyny. Vstupy sú každú pol hodinu od 20:00 do 22:30 hod., počet osôb je obmedzený.

Cena základného vstupného je 8,80 €, deti do 6 rokov majú vstup za 4,40 €. Lístky bude možné zakúpiť len prostredníctvom stránky predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/nocna-prehliadka-hradu-strecno.

Viac informácií nájdu záujemcovia na stránke Považského múzea www.pmza.sk.

Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 18.08.2021 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Považské múzeum v Žiline