Mestská polícia zadržala ďalšieho sprejera, ktorý v noci znečistil podchod v Bytčici


Foto: Mestská polícia zadržala ďalšieho sprejera, ktorý v noci znečistil podchod v Bytčici Foto: Mestská polícia Žilina

Žilinským mestským policajtom sa podarilo za týždeň zadržať už dvoch sprejerov, ktorí znečisťovali verejný priestor. Prvý prípad riešili v nedeľu 25. júla, k druhému boli privolaní v noci zo soboty na dnes 1. augusta.

Tentokrát sa vandal zameral na nový podchod pod diaľničným privádzačom v mestskej časti Bytčica. Na betónovú stenu nasprejoval svoje dielo na ploche približne štyroch metrov štvorcových.

Adrenalínový zážitok mužovi prerušila hliadka mestskej polície, ktorá ho na mieste zadržala aj s ruksakom plným sprejov. Vzhľadom na to, že sprejer poškodil cudziu vec, bol odovzdaný na mieste hliadke Policajného zboru.


„Upozorňujeme, že vhodnejšie ako mať konflikt so zákonom, je nájsť si webové stránky legálnych graffiti stien na Slovensku a komunikovať s príslušnou samosprávou. Mesto môže povoliť beztrestné maľovanie, kde môžete skrášliť podchody, sivé zanedbané zákutia, plochy, múry a pod. zadaným motívom,“ uvádza Mestská polícia Žilina.

Takáto činnosť je síce bez adrenalínu, ale autor diela odchádza s čistým štítom a bez záznamu v registri trestov. Sprejovanie na verejných miestach bez povolenia a následné obvinenie z trestného činu môže mladým ľuďom ľahko skomplikovať život.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina