Mestskí policajti riešili vodiča za priestupok, spolujazdec zatiaľ odhodil striekačku s kryštalickou látkou


Foto: Mestskí policajti riešili vodiča za priestupok, spolujazdec zatiaľ odhodil striekačku s kryštalickou látkou Foto: Mestská polícia Žilina

Žilinská mestská polícia natrafila počas rutinného zákroku na neznámu kryštalickú látku. Tú sa podarilo objaviť vo štvrtok krátko po polnoci pri riešení priestupku vodiča osobného auta, ktorý zastavil na mieste vyhradenom pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.

„Vzhľadom k tomu, že bol spáchaný dopravný priestupok, bol vodič vyzvaný na preukázanie totožnosti. Počas prejednávania priestupku s vodičom vystúpil z vozidla jeho spolujazdec a odhodil zatavenú injekčnú striekačku s väčším obsahom bielej kryštalickej látky na zem,“ spresňuje Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti.

Pozorným očiam policajta neuniklo, že spolujazdec sa pokúsil striekačky nenápadne zbaviť. Vzhľadom na podozrenie z páchania drogovej trestnej činnosti bola požiadaná o súčinnosť hliadka Policajného zboru.

Privolaní policajti prípad zadokumentovali a 32-ročného muža zadržali. K spáchaniu priestupku tak pribudlo aj podozrenie zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina