Na detskom ihrisku na Hlinách 4 v Žiline sú porozhadzované telá zdochnutých myší


Foto: Na detskom ihrisku na Hlinách 4 v Žiline sú porozhadzované telá zdochnutých myší

Čitateľka nás upozornila na niekoľko porozhadzovaných tiel zdochnutých myší, ktoré objavili počas pobytu na detskom ihrisku v časti Hliny 4.

„Práve sme sa vrátili z detského ihriska na Hlinách za Tescom medzi ulicou Antona Bernoláka a Čajakovou, boli tam porozhadzované tela zdochnutých myší. Nachádzali sa najmä v blízkosti kolotoča a napočítali sme najmenej sedem kusov,“ upozornila čitateľka.

Niektoré sú v celku, iné v štádiu rozkladu. „Časť z prítomných rodičov si myslí, že to mal niekto spraviť naschvál, keďže v Žiline niekomu prekážajú detské ihriská. Každopádne, týmto by sme chceli upozorniť najmä rodičov malých detí, aby si dávali na deti pozor a nech sa zdochlín nedotýkajú. My sme museli dcére po príchode domov zoškrabať zvyšky z podrážky, a nebolo to veru nič príjemné,“ dodala čitateľka.

Len prednedávnom bolo na Vlčincoch odstránené betónové detské ihrisko, ktoré investor prislúchajúceho bytového komplexu postavil nelegálne. Povrchová vrstva betónu bola odstránená za sumu takmer 6 000 eur a následne bude miesto zatrávnené.

Odstránenie ihriska iniciovali miestni poslanci za sídlisko na podnet časti obyvateľov, iná skupina miestnych do poslednej chvíle nevedela, že sa niečo takéto udeje a nestotožnila sa s odstránením priestoru pre hry detí. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu