Žilinský policajt svojou pohotovou reakciou zachránil cyklistu, ktorý dostal epileptický záchvat


Foto: Žilinský policajt svojou pohotovou reakciou zachránil cyklistu, ktorý dostal epileptický záchvat Foto: KR PZ Žilina

Ďalší policajt zo Žilinského kraja pomohol zachrániť život človeka. V uplynulých dňoch poskytol npráp. Rastislav Vacek prvú pomoc mužovi, ktorý dostal epileptický záchvat. 

Príslušník polície poskytol pomoc cyklistovi, ktorý mal zdravotné ťažkosti v pondelok 19. júla v čase krátko po 09:00 hod. v obci Svederník - časť Marček (okres Žilina).

„Chcela by som sa poďakovať neznámemu mladému policajtovi z Kobry za podanie prvej pomoci pri epi záchvate môjmu manželovi (cyklistovi) aj s okoloidúcim vodičom zo Svederníka, ktorý bol ochotný a doviezol mu bicykel až domov,“ uviedla manželka dotyčného muža.

Pri rovnako vážnom prípade pomáhala policajná hliadka aj v marci tohto roka v Bytči. Vtedy všímavá vodička spozorovala v tme na zemi ležiaceho zraneného cyklistu. Privolaná policajná hliadka mu vtedy okamžite poskytla prvú pomoc.


V marci ocenilo Ministerstvo vnútra príslušníka policajného zboru z Liptova, ktorý počas služby zachránil osobu z horiaceho bytu. Policajtovi bola za jeho čin udelená medaila za obetavosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina