Staromestské slávnosti vysielalo naživo aj Rádio Frontinus


Foto: Staromestské slávnosti vysielalo naživo aj Rádio Frontinus

Uplynulý 21. ročník Staromestských slávností dopadol výborne, Hlinkovo námestie bolo zaplnené vo štvrtok aj v piatok. Vďaka rádiu Frontinus mohli kúsok z úžasnej atmosféry zažiť aj ľudia, ktorí sa slávností nemohli zúčastniť fyzicky. Časť programu 21. Ročníka Žilinských Staromestských slávnosti bola po prvýkrát v histórii prenášaná naživo.

Prenos bol náročný, myšlienku podporilo aj mesto

O myšlienke prenosu zo Staromestských slávností bližšie prehovoril jeho organizátor Michal Bohúň. “Táto myšlienka vznikla asi pred dvomi mesiacmi pri jednom neformálnom stretnutí s moderátorom a technikom rádia Frontinus, Róbertom Gajarským, kedy sme sa zhodli na tom, že máme technické možnosti,na realizáciu takéhoto prenosu. Následovala konzultácia s majitelom a riaditeľom rádia p. Podkriváckym, ktorého tento nápad nadchol rovnako ako nás. Následne sme myšlienku konzultovali s vedením mesta – organizátorom podujatia, ktoré nám zámer odsúhlasilo a poskytlo maximálnu formu podpory, pri realizácii živého vysielania z Mariánskeho námestia,” uviedol moderátor rádia Frontinus.

Prenos prebiehal dva dni, v budúcnosti možno pribudnú ďalšie prenosy

Program, ktorý pokrylo vysielanie rádia Frontinus, sa týkal prvých dvoch dní. “Vo štvrtok to boli kapely Nothing But Swing, Longital a kapela Buty. V piatok sme začali s vysielaním o 17. hodine a to Štátnym komorným orchestrom Žilina, neskôr kapely Homosapiens, René Lacko & Down Town Band a vysielanie ukončila kapela Korben Dallas. Celé vysielanie bolo sprevádzané hovoreným slovom. Moderoval som ja spoločne s kolegyňou Michaelou Kickovou, ktorá okrem moderovania rotovala s mikrofónom po celom námestí a sprostredkovávala rozhovory, ako s návštevníkmi, tak so stánkarmi a najmä interprétmi, ktorí vystupovali na tohtoročných Staromestských slávnostiach,” uzavrel Bohúň.

Rádio Frontinus plánuje vzhľadom na pozitívne reakcie poslucháčov aj interpretov prenos zopakovať. V budúcnosti by sa mohli pridať aj živé prenosy iných kultúrnospoločenských podujatí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Michal Bohúň