Žilinský bežec Ondrej Malek juniorským majstrom Slovenska v behu na 3000 metrov cez prekážky


Foto: Žilinský bežec Ondrej Malek juniorským majstrom Slovenska v behu na 3000 metrov cez prekážky Foto: SLÁVIA ŽU Žilina

Po uvoľnení opatrení, spôsobených ochorením Covid-19, sa opätovne rozbehli aj všetky atletické súťaže. Posledný júnový týždeň sa v Trnave uskutočnili majstrovstvá Slovenska mužov a žien, na ktorom mala zastúpenie aj žilinská atletika. V behoch na 5000 a 3000 m prekážky sa predstavil talentovaný Ondrej Malek, člen klubu Slávia Žilinská univerzita.

V početnom poli behu na 5000 m obsadil z 22 štartujúcich pekné 7. miesto, v novom osobnom rekorde 15:32,46. Z minuloročného maxima ukrojil viac ako 50 sekúnd. Ešte vekom junior sa nestratil ani v behu na 3000 m prekážok. Aj tu dokázal zlepšiť svoj osobný rekord o viac ako 30 sekúnd a obsadil s časom 9:46,31 vynikajúce 4. miesto.

Majstrovstvá Slovenska dospelých boli dobrou prípravou na juniorské majstrovstvá SR, ktoré sa konali opäť v Trnave prvý júlový víkend. Ondrej, zverenec Viktora Trnku, nastúpil najskôr v sobotňajšom behu na 5000 metrov:


„S časom 15:40,61 obsadil výborné 2. miesto a domov si odniesol striebornú medailu,“ informuje Martina Michalcová zo SLÁVIE Žilinská univerzita. V nedeľňajšom štarte na 3000 m prekážok figuroval podľa tabuliek SAZ ako jasný adept na víťazstvo.

„Svojim taktickým behom nenechal nikoho na pochybách a s prehľadom, v novom osobnom maxime 15:45,73 zvíťazil a do zbierky medailí z majstrovstiev Slovenska mu opäť pribudol ten najcennejší kov - zlato. Ondrejovi gratulujeme!“ informuje atletický klub. Svojimi výkonmi si mladý talentovaný junior zo Žiliny vybojoval miestenku v reprezentácii SR. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SLÁVIA ŽU Žilina