10 dôvodov, prečo cez prázdniny vyraziť do Veľkých Karlovíc


Foto: 10 dôvodov, prečo cez prázdniny vyraziť do Veľkých Karlovíc

Urobte si cez prázdniny výlet do Veľkých Karlovíc hodinu autom od Žiliny. Stačí napríklad len na otočku - aj jeden deň odpočinku sa počíta. V Resorte Valachy, len 3 kilometre za českou hranicou, vás čaká množstvo príležitostí na prežitie voľného času. Zaujímavé akcie vás čakajú hneď od prvých prázdninových dní.

NOVINKA: Tematické dni vo Wellness Horal

Relaxujte výhodnejšie! Wellness Horal zavádza od 1. júla ponuku tematických dní: čo všedný deň, to iná výhoda. Užite si seniorský pondelok, dámsky utorok, stredajší relax pre dvoch, pánsky štvrtok alebo napríklad piatkové zľavy pre deti. Podrobnosti sa dozviete tu.

Wellness Horal je skvelé miesto, keď si chcete oddýchnuť aj užiť kúpanie s deťmi. Nájdete tu tri termálne bazény, saunový svet sa saunovými rituálmi a ponukou masáží aj beauty ošetrenia, fitness centrum aj opaľovanie na vonkajších terasách. Vo všedné dni od 10:00 do 10:30 sa v bazéne koná aquafitness. V sobotu 3. júla ste pozvaní na letnú saunovú noc.

Wellness deň pre zdravie

Potrebujete odpočinok, ale nemáte zatiaľ možnosť ísť na dlhšiu dovolenku? Doprajte si aspoň jeden deň - Wellness deň pre zdravie. Tento balík služieb bez ubytovania zahŕňa celodenný pobyt vo Wellness Horal, masáž či beauty ošetrenie a trojchodový obed.

Pobyty s wellness v cene

Chcete sa zdržať cez noc? Využite ubytovanie v hoteloch Lanterna a Horal. Cena zahŕňa raňajky, večeru a neobmedzený vstup do wellness, pri dlhších pobytoch tiež masáž, piknik alebo výučbu golfu pre celú rodinu. A hlavne: množstvo programov pre deti i dospelých. Čo napríklad taká ranná joga? Ale neváhajte, júl už je takmer vypredaný.

Grilovanie aj táboráky u Razulu

Vyskúšajte počas výletu super ponuku občerstvenia v bistre Razula pri zjazdovke Razula. Kuchári lákajú na pizzu, grilované špeciality, burgre, čučoriedkové knedle alebo napríklad čerstvé frgály a kyselicu. Vo vybrané piatky (prvýkrát už 2. 7.) posedenie v bistre spríjemní cimbalistka Anežka Tkáčová.

Je tu aj herná zóna pre deti alebo požičovňa elektrobicyklov, novovybavená špičkovými bicyklami KTM.

TIP! Nenechajte si ujsť ani prázdninové utorňajšie táboráky s gitarou (vždy od 19. hodiny, opekací balíček so špekáčikmi je k zakúpeniu na mieste). Pre deti bude pripravená dielňa s výrobou lampičiek a o 20. hodine s nimi vyrazia na prechádzku okolím spolu s animátormi.

Nové Chodníky portáša Malinu

Pri Bistre Razula začínajú dva nové Chodníky portáša Malinu: jeden vás prevedie lesom s pomocou QR kódov, druhý vás nasmeruje okolo náučných tabúľ a zábavných prvkov na vrchol zjazdovky Razula, odkiaľ je naozaj nádherný výhľad. Začína tu aj obľúbená rodinná trasa Hľadaj poklad na Razule. Tlačené inštrukcie ku všetkým trasám dostanete v Bistre Razula.

Kulíškov náučný chodník

Vyrazte s deťmi za poznaním zaujímavostí CHKO Beskydy. Chodník dlhý 2,5 km vedie od hotela Pod Javorom okolo hotela Horal, kde môžete deti odmeniť Kulíškovou špecialitou (s plyšovým kulíškom v cene). Pri Horali je tiež krásne detské ihrisko.

Kurzy pečenia frgálov a pizze

Chcete sa naučiť piecť valašské frgále? Zapojte sa do kurzov s pekárkou Resortu Valachy (cez prázdniny vždy v utorok a nedeľu). Deti sa môžu zúčastniť kurzov pečenia pizze v Bistre Razula každý pondelok so šéfkuchárom Jozefom Tydlačkom.

Grilovanie na terase Horalu

Terasa hotela Horal je miestom, kde môžete spočnúť počas výletu, užiť si dobré jedlo, pohodu s výhľadom do údolia a vďaka detskému kútiku aj ihrisku si tu užijú vaše deti. Stredajšie prázdninové podvečery spríjemní od 18:30 živá hudba (Bolek Vjaclovský a iní), cez víkend sa tešte na grilovanie - prvýkrát už túto sobotu 3. a nedeľu 4. júla.

Valachy man 6. a 7. augusta

Zapojte sa do legendárneho triatlonového preteku Valachy Man 6. a 7. augusta pri Balatone v Novém Hrozenkově. Ponúka trasy pre deti, hobíkov aj skúsených športovcov. Ak naň chcete kvalitne natrénovať, môžete využiť triatlonový kemp s mnohonásobným Ironmanom Petrem Vabrouškem 22. až 25. júla so zázemím Spa hotelu Lanterna.

Týždeň kultúry na Valašsku

Záver prázdnin bude tradične patriť Týždňu kultúry na Valašsku. Zájdite si do cirkusového šapitó na Jaroslava Duška, Divadlo Bez zábradlí, Divadlo Bolka Polívku alebo napríklad predstavenie pre deti. Ak sa počas festivalu ubytujete v Spa hoteli Lanterna, máte vstupenku grátis. Vstupenky si môžete objednať na www.tydenkultury.cz


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy