Vlci Žilina s troma novými posilami v ofenzíve vrátane Ondreja Mikulu


Foto: Vlci Žilina s troma novými posilami v ofenzíve vrátane Ondreja Mikulu Foto: Ondrej Mikula nakoniec u Vlkov aj budúcu sezónu. Zdroj: Daniel Stehlík

Hokejový klub Vlci Žilina v uplynulých dňoch oznámil mená troch hráčov, ktorí budú v nasledujúcom súťažnom ročníku Slovenskej hokejovej ligy (SHL) hájiť farby Vlkov. Ide o trojicu útočníkov a u každého z nich nájdeme istú spätosť so žilinským hokejom.

Prvou posilou ofenzívy je odchovanec Samuel Rehák. Devätnásťročný hokejista a člen reprezentačného výberu hráčov do 20 rokov začal sezónu 2019/2020 v extraligových Nových Zámkoch.

Po 20 zápasoch, v ktorých si pripísal dva body (1+1) sa presunul do rodného mesta. V základnej časti stihol za Vlkov nastúpiť na tri stretnutia, v play-off pridal ďalších 12. Na pôsobenie v zelenom drese sa teší:

„Som rád, že môžem pokračovať v meste, kde som hokejovo vyrastal. Ďakujem, že mi klub dal dôveru a predĺžil so mnou zmluvu. Chcem čo najviac pomôcť tímu, aby sme splnili náš cieľ. A vrátili Žilinu tam, kam patrí.“

Žilinský dres svedčí aj Samuelovi Záhradníkovi, v premiérovej sezóne 2019/2020 medzi mužmi si ako člen žilinského kádra pripísal v 48 prvoligových zápasoch na svoje konto 41 bodov (19+22).

Následne sa presunul do Nových Zámkoch, kde v 35 dueloch základnej časti bodoval deväťkrát (4+5). Po roku v extralige sa rodák z Dolného Kubína vracia do známeho prostredia pod Dubeň.


„Mal som ponuky aj z iných klubov, dokonca jednu zaujímavú z extraligy. Ale rozhodol som sa pre Žilinu, pretože som sa tu po hokejovej i ľudskej stránke cítil spokojne. Takisto sa mi páči vízia klubu, ktorú chcem svojimi výkonmi pomôcť naplniť. Žilina je nádherné mesto a ja som si tu hokej užíval. Zažil som tu svoju prvú sezónu medzi mužmi a bol to krásny rok. Pevne verím, že táto bude ešte krajšia, s vytúženým koncom,“ povedal 22-ročný hokejista. 

Po mediálnom rozlúčení nakoniec v Žiline

Poslednou “akvizíciou” je Ondrej Mikula, s ktorým sa klub po minulej sezóne na sociálnych sieťach oficiálne rozlúčil, no situácia sa napokon zmenila a rodák z Bánoviec nad Bebravou si oblečie dres Vlkov aj v novej sezóne.

Skúsený útočník si v minulosti zahral nielen v slovenskej či českej extralige, ale aj v Bielorusku, Kazachstane, Poľsku či Fínsku. Predchádzajúci súťažný ročník v prvej lige končil so 41 bodmi (21+20) na svojom konte. S ambicióznym mužstvo Vlkov však napokon skončil na druhom mieste.

„Po nevydarenej sezóne ma nesmierne mrzelo, že sme nenaplnili cieľ. Vtedy som avizoval, že som odhodlaný pokračovať a nedokončenú prácu dokončiť. Samozrejme, po sezóne tam boli nejaké emócie a klub mi oznámil, že so mnou neráta. Ale neskôr, keď emócie opadlo, sa mi manažér klubu opäť ozval, či by som nemal záujem pokračovať. Keďže v minulej sezóne to nevyšlo, povedal som, že to vezmem aj za menšiu finančnú odmenu. Dohodli sme sa a mne záleží najmä na tom, aby sme dostali Vlkov do extraligy. To bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol pokračovať v Žiline,“ vysvetlil čoskoro 33-ročný útočník.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MsHK Žilina