VIDEO: Na sídlisku Solinky odcudzili zlodeji z osobných áut ďalšie štyri katalyzátory


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Prípady krádeží katalyzátorov z osobných áut v Žiline sa ďalej množia. V uplynulých dňoch došlo na sídlisku Solinky k ďalším minimálne štyrom. Jednému z obyvateľov sa podarilo zachytiť páchateľa na video.

„Dňa 21.6.2021 o 02:08 hod. ráno došlo ku krádeži katalyzátora z osobného vozidla Škoda Felicia na ulici Osiková v Žiline na Solinkách. Chcel by som aspoň touto cestou upozorniť občanov na zvýšenú opatrnosť, páchateľa natočila aj kamera,“ uviedol okradnutý obyvateľ.

Po zverejnení záznamov na sociálnej sieti sa prihlásili ďalší traja obyvatelia sídliska, ktorí majú vedomosť o krádežiach. Vyčíňanie zlodejov hlásili aj z ulíc Dubová, Limbová a Borová.


Zlodeji používajú rôzne náradie a spôsoby, vďaka ktorým dokážu odpíliť celý výfuk a z miesta rýchlo odísť. Na katalyzátory sa zameriavajú práve preto, že ich keramická vložka obsahuje drahé kovy ako rhodium, platina a palladium.

Aj v prípade starších modelov áut je hodnota katalyzátora stále vysoká. Páchatelia si preto vyberajú aj 20 a viac ročné vozidlá.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu