Chcete predísť bolestivým problémom so zubami? Máme pre vás tip!


Foto: Chcete predísť bolestivým problémom so zubami? Máme pre vás tip!
Galéria: 2 fotky
Foto: I Love Dent

Urgentná návšteva zubného lekára, v horšom prípade zubnej pohotovosti nepatrí práve k tým obľúbeným. O potrebe a význame preventívnej starostlivosti o naše zuby sa presvedčíme až vtedy, keď sa ozvú bolesti. Pritom stačí tak málo. Okrem preventívnej prehliadky zohráva dôležitú úlohu aj pravidelná a profesionálna dentálna hygiena.

Dentálna hygiena je základnou prevenciou, ktorá predchádza neskorším komplikáciám ako sú zubný kaz, zápaly ďasien, pigmentácia zubov či paradentóza.

Zubný lekár MDDr. Peter Schnierer z ambulancie I Love Dent radí:
“Tak ako sa staráme pravidelne o svoje telo, domácnosť či auto, tak by sme mali venovať pravidelnú pozornosť aj zubom. Pravidelne znamená aspoň dvakrát ročne, čo je v porovnaní s návštevami kaderníctva, kozmetiky naozaj zanedbateľný počet.”

Preventívna návšteva dentálnej hygieny je nielen najlacnejšie, ale aj najúčinnejšie riešenie ako predísť neskorším komplikáciám so zubami.

Čo je vlastne profesionálna dentálna hygiena?

Okrem domáceho čistenia zubov, ktoré nie je úplne dokonalé a dostačujúce, je potrebné nechať si aspoň raz za 6 mesiacov odborne očistiť zuby v ambulancii. Dentálnu hygienu vykonáva špecializovaná dentálna hygienička. Profesionálnou dentálnou hygienou sa dokonale čistí každá plocha zuba aj medzizubné priestory.

Profesionálne vykonaná hygiena pozostáva z odstránenia nahromadeného povlaku a zubného kameňa pomocou ultrazvuku a dočistenia ručne pomocou kyriet, odstránenia pigmentov a zažltnutí pieskovaním AirFlow, leštenia zubov fluoridačnou pastou. Ku komplexnej hygiene patrí aj inštruktáž s nácvikom správneho domáceho čistenia a individuálne odporučenie správnych pomôcok čistenia.

Výsledkom sú zdravé a čisté zuby, eliminovanie kazovosti zubov, krvácania ďasien a ďalších problémov.

Kde v Žiline vám poskytnú kvalitnú dentálnu hygienu?

Komplexnú dentálnu hygienu ponúka špecializovaná ambulancia I Love Dent v Žiline. Dentálna hygiena je v I Love Dent realizovaná vyškolenou dentálnou hygieničkou, za pomoci najmodernejších technológií na profesionálnej úrovni. Ošetrenie je bezbolestivé, cenovo dostupné a trvá približne 45-60 minút, v závislosti od stavu chrupu.


Pacienti môžu prísť aj z iných zubných ambulancií,
stačí sa objednať na telefónnom čísle: 0903 857 095

Viac informácii na www.ilovedent.sk alebo na FB facebook.com/zubarzilina




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR