Poznáme 5 dôvodov, prečo si Žilinčania obľúbili Praktickú Ambulanciu


Foto: Poznáme 5 dôvodov, prečo si Žilinčania obľúbili Praktickú Ambulanciu

Po roku a pol otvorenia už viac ako 2 000 pacientov navštevuje ambulanciu všeobecných lekárov pre dospelých v Biznis centre Poštová na žilinskom sídlisku Vlčince. Zisťovali sme preto, ako sú pacienti spokojní a aké sú dôvody, pre ktoré sa rozhodli pre túto ambulanciu. 

1. Ústretový prístup lekárov a zdravotných sestier

Pacienti v prvom rade oceňujú priateľský prístup a ochotu lekárov a zdravotných sestier, o čom svedčí veľa priamych vyjadrení a komentárov pacientov na sociálnej sieti a profile ambulancie v službe Google. A čo oceňujú klienti?

„Som v maximálnej miere spokojná s prístupom zdravotných sestier a hlavne lekárky, pokojné príjemné prostredie a profesionalny prístup,“ uvádza Eva. Alžbeta reaguje podobne: „Príjemné jednanie, pohodlné objednávanie a prestup od iného lekára. Naozaj ľudská komunikácia, z ktorej cítite záujem. Doktorka s trpezlivosťou vysvetlí výsledky vyšetrení. Veľmi dobrá skúsenosť.“

Mária oceňuje vysokú profesionalitu: „Sestričky sú super profesionálky, naozaj sestry na svojom mieste. Rovnako skvelé aj lekárky. Veľmi si vážim, že aj v tejto náročnej dobe ordinujú a sú tu pre nás,“ dodala, k čomu sa prikláňa aj jej menovkyňa: „Som veľmi spokojná, že som sa presunula do tejto ambulancie. Pani doktorka Jenčová je veľmi milá, a nápomocná, vôbec som to nečakala po mojich skúsenostiach s lekármi. Sestricky su taktiez skvele, a maju môj obdiv, že aj v týchto ťažkých časoch si zachovávaju úsmev na tvári, hoci občas to musí byť pre nich ťažké.“

2. Nadštandardná ordinačná doba 12 hodín denne

Na rozdiel od väčšiny ambulancií je Praktická Ambulancia v Žiline otvorená až 12 hodín denne od 8:00 do 20:00 hod v pracovných dňoch. „Túto nadštandardnú ordinačnú dobu veľmi oceňujú hlavne zamestnaní pacienti, ktorí si nemusia vyberať voľno v práci a môžu si vybaviť lekára aj po svojej pracovnej dobe“ vysvetľuje sestra Kristína Porubcová. 

3. Vyšetrenia bez čakania, objednávanie na presný čas zadarmo

„Tu sa objednáte a berú Vás. Ešte som nečakala viac ako 5 minút,“ teší sa zo systému objednávania pacientka Jana. Ľubica ju doplnila: „Ja som s nimi veľmi spokojná, minimálne čakanie, ak vôbec nejaké a pani doktorka mi veľmi pomohla“. Obdobne to vidí aj Mária: „Som veľmi spokojná s podmienkami - objednávanie na čas veľmi vítam“

Podľa prieskumu v ambulancii viac ako 90 percent pacientov žilinskej Praktickej Ambulancie na vyšetrenie nemusí čakať a sú vyšetrení na presný čas, na ktorý sa objednali. Pacienti sa môžu sami objednať na čas, ktorý im najlepšie vyhovuje. Objednávanie je, samozrejme, bezplatné a pacient sa môže objednať cez internet z pohodlia svojho domova 24 hodín denne. Okrem objednávania cez internet je možnosť rezervácie termínu aj telefonicky alebo e-mailom.

4. Prevencii sa naozaj venujú

“Slováci sa čoraz viac zaujímajú o svoje zdravie a prevenciu. Chceme ich v tom podporiť a preto aktívne pozývame pacientov na pravidelné preventívne prehliadky, nečakáme na to dokiaľ si pacient na nás spomenie,” vraví MUDr. Julie Zahradnická. 

Praktická Ambulancia pozýva pacientov emailom na pravidelné preventívne prehliadky, v rámci ktorých môžu získať prehľad o svojom aktuálnom zdravotnom stave. Vďaka tomu už viac ako 1 500 z nich absolvovalo preventívnu prehliadku v tejto ambulancii.

5. Príjemné a moderné prostredie ambulancie

„Aj zariadenie ambulancie je nové a nepôsobí takým nemocničným dojmom ako to býva zvykom. Som rada, že aj v dnešnej dobe sa nájde takáto kvalitná ambulancia, ktorá má navyše zmluvy so všetkými poisťovňami…“ povedala Mária. Prostredie sa pozdáva aj Eve: „Vrelo odporúčam, Príjemné prostredie, Sestričky a Lekárky vždy s úsmevom na tvári.“

V žilinskej Praktickej Ambulancii ordinujú až 3 všeobecní lekári pre dospelých - MUDr. Julie Zahradnická, MUDr. Miroslava Chlebo Jenčová a MUDr. Miroslav Angelovič. 

Praktická Ambulancia je otvorená v novostavbe Biznis centra Poštová na Poštovej ulici č. 1 na sídlisku Vlčince, neďaleko obchodných centier Atrium-Dubeň, OBI, Kaufland a Lidl, priamo pri frekventovaných zastávkach MHD Obchodná a Poštová. Pre motorizovaných pacientov sa v okolí nachádza dostatok parkovacích plôch. 

Viac infomácií nájdete na www.praktickaambulancia.sk alebo na 041/516 65 10.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Praktická Ambulancia