Váhostav dĺži peniaze aj mestu Žilina


Foto: Váhostav dĺži peniaze aj mestu Žilina

Okresný súd Bratislava I v zastúpení jeho sudkyne Kataríny Bartalskej dnes rozhodol, že povolí spoločnosti Váhostav reštrukturalizáciu. Týmto rozhodnutím nepošle spoločnosť do konkurzu. Rozhodnutie nadobudne právoplatnosť až po zverejnení v Obchodnom vestníku. Medzi veriteľmi, z ktorých plán podporilo až 97,6 % zúčastnených, nájdeme okrem bánk či firiem napríklad aj samosprávy a štátne podniky. Nechýba ani mesto Žilina, v ktorom sídli pobočka Váhostavu. Tú ešte v apríli obsadila polícia a odnášala si dôležité dokumenty spolu s účtovníctvom spoločnosti.

Váhostav Žilina

Čiastočnou kuriozitou je aj fakt, že firma sa po svojom vzniku v roku 1954 volala Váhostav Žilina. Medzi jej úspešne realizované projekty patria aj vodné priehrady, VD Žilina nevynímajúc. Sudkyňa sa k rozhodnutiu zatiaľ vyjadrovať nechcela, bližšie informácie budú známe po jeho zverejnení. “Do zverejnenia rozhodnutia v OV SR sa súd nevyjadruje k rozhodnutiu, súd sa nevyjadruje ani k akýmkoľvek iným zverejneným skutočnostiam o tomto rozhodnutí. Po zverejnení rozhodnutia v OV SR sa súd k danému rozhodnutiu vyjadrí,” pretlmočil stanovisko sudkyne hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Viac ako 30 000 eur

Spoločnosť Váhostav podľa informácií z mesta Žilina dlhuje ku dňu 25.5.2015 viac ako 30 tisíc eur. Väčšinu z tejto čiastky, až 23 736,29 €, tvorí daň z nehnuteľnosti za rok 2014. Zvyšné položky tvorí miestny poplatok za komunálny odpad na rok 2014 “K dnešnému dňu máme prihlásené pohľadávky v celkovej výške 30 600,29,-eur v zmysle vyššie uvedenej špecifikácie,” upresnil hovorca mesta Pavol Čorba. “Dňa 02.03.2015 bola uhradená suma 550,066,-eur za nájomnú zmluvu č. 609/2014,” uzavrel Čorba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu