VIDEO: Rieka Váh zaplavuje v Budatíne cyklotrasu, zo žilinského vodného diela odpúšťajú vodu


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Aj napriek neustávajúcemu dažďu sa situácia v Žilinskom kraji pomaly zlepšuje. Hladiny viacerých riek a potokov začali postupne klesať, zásahy hasičov už nie sú tak časté. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) odvolal výstrahy druhého a tretieho stupňa pred povodňami. 

Počas včerajšieho večera a noci bolo potrebných 76 výjazdov hasičských jednotiek, ktoré vykonávali odčerpávanie vody zo zatopených pivníc, priestorov a ulíc, odstraňovanie nánosov bahna, čistenie priepustov alebo odstraňovanie prekážok z vodných tokov.

Hydrometeorológovia predpokladajú, že hladiny vodných tokov by už nemali stúpať. Na území nášho kraja je aktuálne v platnosti výstraha 1. stupňa, ktorá platí pre okresy Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

V súčasnosti je vysoká hladina vodných tokov na riekach Rajčanka, Váh a Turiec. Zdržiavanie sa v tesnej blízkosti môže byť nebezpečné. Na žilinskom vodnom diele prebieha odpúšťanie vody, prúd v koryte rieky je preto silný a hladina v mestskej časti Budatín miestami dosahuje úroveň cyklotrasy.


Mesto Martin dnes popoludní informovalo, že rieka Turiec sa v lokalite okolo obchodného centra Tulip začala vylievať. Samospráva žiadala obyvateľov o opatrnosť a zamedzenie zdržiavania sa v okolí rozvodnených riek a potokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu