VIDEO: Prejazd dokončenou časťou diaľničnej križovatky D1-D3 v Hričovskom Podhradí


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Od piatku 14. mája 2021 je obnovená premávka po diaľniciach D1 a D3 na trase medzi Žilinou a Bytčou. Stavebné práce na rozšírení križovatky v prvej etape boli v smere do Bytče ukončené, od soboty pokračujú v opačnom smere na Žilinu. Obmedzenia potrvajú do 23. mája 2021 (nedeľa) - 22:00 hod.

Video zachytáva prejazd dokončeným úsekom v smere zo Žiliny do Bytče. V mieste križovania diaľnic boli vytvorené štyri jazdné pruhy, pričom diaľnica D3 sa pripája k diaľnici D1 postupným zúžením na tri a následne dva pruhy.

Po dokončení úseku Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná skala, ktorý by mal byť prejazdný do konca roka 2023, bude najviac frekventovaná premávka práve po D1.


Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vykonáva rozšírenie jazdných pruhov o zaraďovacie a odbočovacie. Zmena bola vyvolaná požiadavkou Ministerstva vnútra SR, Prezídia PZ, Odboru dopravnej polície na realizáciu dvojitého odbočenia diaľnice D3 na diaľnicu D1 v smere na Bratislavu.

V prvej etape išlo o uzávierku jazdných pásov diaľnice D1 vrátane tunelov Žilina a Ovčiarsko a diaľnice D3 vrátane tunela Považský Chlmec v smere zo Žiliny do Bytče. Počas druhej etapy sú úplne uzavreté diaľnice D1 a D3 v smere z Bytče do Žiliny, vrátane rovnakých tunelov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu