Na Liptove zasahovali leteckí záchranári, vodič s autom padal 300 metrov dole roklinou


Foto: Na Liptove zasahovali leteckí záchranári, vodič s autom padal 300 metrov dole roklinou Foto: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE

V katastri obce Vyšná Boca (okres Liptovský Mikuláš) došlo dnes 15. mája k vážnej dopravnej nehode. Krátko po dvanástej hodine na obed sa 40-ročný vodič zrútil s autom do rokliny, pričom padal približne 300 metrov. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky a posádka leteckých záchranárov z Popradu.

Vodič mal dostať šmyk, vyletieť mimo vozovky a padať dole strmou roklinou. V aute zostal zakliesnený, ale našťastie bol pri vedomí, tak volal o pomoc. Náhodní svedkovia, ktorí ho zbadali, privolali záchranárov.

Vozidlo po páde do rokliny

Lekár leteckých záchranárov bol do terénu vysadený pomocou lanovej techniky. Pacient utrpel tržnú ranu na hlave, zlomeninu predkolenia, poranenie krčnej chrbtice a mnohopočetné odreniny po celom tele,“ spresňuje Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE.


Hneď ako záchranári poskytli zranenému mužovi neodkladné zdravotné ošetrenie, evakuovali ho z miesta pomocou palubného navijaka. Počas medzipristátia muža následne preložili na palubu vrtuľníka.

Pacient bol v stabilizovanom stave s polytraumou následne vrtuľníkom prevezený na centrálny príjem nemocnice v Liptovskom Mikuláši.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE