AKTUÁLNE: Uzávierka diaľnic D1 a D3 v smere na Bratislavu skončila, v sobotu uzavrú opačný smer


Foto: AKTUÁLNE: Uzávierka diaľnic D1 a D3 v smere na Bratislavu skončila, v sobotu uzavrú opačný smer

Dnes 14. mája 2021 v popoludňajších hodinách došlo k obnoveniu dopravy po diaľniciach D1 a D3 na trase medzi Žilinou a Bytčou. Stavebné práce na rozšírení križovatky v prvej etape boli ukončené, uzávierka skončila o niekoľko hodín skôr.

Polícia v Žiline upozorňuje motoristickú verejnosť na ďalšie plánované zmeny v doprave, ktoré nastanú opäť na oboch diaľniciach ale v opačnom smere. Od soboty 15. mája 2021 dôjde k uzavretiu cesty v smere z Bytče do Žiliny.

Uzávierka od soboty 15. mája 2021

Pravý jazdný pás (smer Bratislava - Žilina)

  • od 15. 05. 2021 (sobota) - 07.00 hod. do 23. 05. 2021 (nedeľa) - 22:00 hod.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vykonáva rozšírenie jazdných pruhov o zaraďovacie a odbočovacie. Zmena bola vyvolaná požiadavkou Ministerstva vnútra SR, Prezídia PZ, Odboru dopravnej polície na realizáciu dvojitého odbočenia diaľnice D3 na diaľnicu D1 v smere na Bratislavu.


Realizácia je rozdelená na dve etapy, vodiči sú navádzaní na obchádzkové trasy

V prvej etape ide o uzávierku jazdných pásov diaľnice D1 vrátane tunelov Žilina a Ovčiarsko a diaľnice D3 vrátane tunela Považský Chlmec v smere zo Žiliny do Bytče. Počas druhej etapy dôjde k úplnej uzávierke na diaľniciach D1 a D3 v smere z Bytče do Žiliny, vrátane rovnakých tunelov.

Na obchádzkovej trase po ceste I/61 sa denne tvoria kolóny, zdržanie sa pohybuje na úrovni do 30 minút. Premávka medzi Žilinou a Bytčou je zväčša plynulá, vozidlá sa pohybujú zníženou rýchlosťou do 50 kilometrov za hodinu. K spomaleniu dochádza aj v blízkosti križovatiek a pri napojení na diaľnicu D1 v meste Bytča.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu