Chata pod Chlebom zatvorí na mesiac, začína rekonštrukcia


Foto: Chata pod Chlebom zatvorí na mesiac, začína rekonštrukcia
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook Chata pod Chlebom

Majitelia Chaty pod Chlebom v Malej Fatre sa rozhodli upustiť od projektu rozširovania kapacity a nakoniec ju obnovia po dohode so správcami Národného parku Malá Fatra bez rozširovania, chata sa dostala do havarijného stavu a preto je potrebné zrekonštruovať ju.

Ako informovali predstavitelia populárnej horskej chaty, návštevníci majú niekoľko posledných dní na, to aby navštívili chatu a vychutnali si niektoré z jedál či nápojov, ktoré tu ponúkajú. Už od pondelka bude totiž zatvorená:

„Dňa 17.5 sa z dôvodu stavebných úprav a odstránenia havarijného stavu zatvára Chata pod Chlebom. Začíname s rekonštrukciou kuchyne, ktorá by mala trvať približne mesiac. Potom spustíme predaj občerstvenia cez okienko a budú pokračovať ďaľšie stavebné práce. O ich priebehu vás budeme pravidelne informovať. Už čoskoro zverejníme fotky, ako bude Chata pod Chlebom, po rekonštrukcii vyzerať,“ informujú na Facebooku.

Zverejnené boli aj prvé vizualizácie toho, ako bude chata vyzerať po rekonštrukcii. Z obrázkov vidieť, že pôjde o modernú horskú chatu, pričom zostanú zachované ubytovacie kapacity.

Dnešný stav nevyhovuje hygienickým a bezpečnostným predpisom, niektoré časti budovy sú prehnité a opotrebované a pravdepodobne by sa nedožili budúcej jari. Po obnove bude navyše chata výrazne ekologická, nebudú sa tu používať fosilné palivá a pribudnú fotovoltaické panely či rekuperácia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Chata pod Chlebom