Opitý muž na Bulvári hádzal po ľuďoch hranolky a nadával im, pre agresiu ho spacifikovala polícia


Foto: Opitý muž na Bulvári hádzal po ľuďoch hranolky a nadával im, pre agresiu ho spacifikovala polícia Foto: mpza.sk

Mestskí policajti v Žiline riešili v uplynulých dňoch prípad jedného z obyvateľov, ktorý po tom, ako zapil lieky alkoholom, na verejnosti urážal okoloidúcich a hádzal po nich zemiakové hranolky. Hlásenie na agresívneho muža v strednom veku prijala Mestská polícia Žilina od iného občana:

„Hliadka MP vo večerných hodinách riešila na Bernolákovej ulici sťažnosť občana, ktorý oznámil muža sediaceho na lavičke pod vplyvom neznámej látky, vykrikujúceho vulgarizmy po okoloidúcich osobách, pričom do nich hádže zemiakové hranolky. Pri kontakte s hliadkou muž reagoval agresívne, preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky,“ informujú žilinskí policajti.

Ako sa ukázalo po predvedení na policajnú stanicu, dôvodom agresívneho správania mali byť problémy v práci a tiež kombinácia alkoholu s liekmi: „Po predvedení na útvar MP za účelom zistenia totožnosti a prejednania priestupku, si 38 ročného muža prevzala do opatery jeho sestra. Dôvodom nekonvenčného správania boli problémy v práci a následne kombinácia liekov s alkoholom.“

Bulvár sa mení na centrum života

Lokalita Bulváru patrí z pohľadu ceny nehnuteľností k najlukratívnejším v Žiline a postupne sa premieňa na centrum mestského života, vzniká tu stále viac gastronomických prevádzok. Tie so sebou prinášajú okrem pozitívnych externalít aj negatívne najmä pre “domácich”, niektorí obyvatelia bytov nad prevádzkami sa sťažujú na hluk v noci.


Letné terasy je povolené prevádzkovať do desiatej hodiny večer. Zóna takzvaného Nového Bulváru, teda časť od Tempa po Národnú banku Slovenska, by mala v blízkej dobe prejsť rekonštrukciou. Architektonická súťaž bola ukončená s víťazom a poslanci prednedávnom schválili prijatie investičného úveru, z ktorého načerpané prostriedky by mali byť využité aj týmto spôsobom.

Súčasťou komplexnej obnovy územia je aj zníženie intenzity dopravy a otvorenie budov viac smerom do ulice, čo nahráva vytvoreniu ďalších gastroprevádzok. Neskôr by malo prísť k rekonštrukcii časti Starého Bulváru, teda od Tempa smerom k obchodnému centru Aupark.

Na mieste dôjde napríklad skráteniu cesty, ktorej oblúk bude končiť na úrovni sochy Antona Bernoláka či premiestneniu cyklistických trás. Na tých dnes vznikajú často kolízne situácie, keďže boli “vybudované” nakreslením na existujúci chodník. V kombinácii s terasami zostáva priestor pre fungovanie cyklistov a chodcov na jednej komunikácii v niektorých miestach výrazne zúžený. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu