FOTO: 150 dobrovoľníkov vyčistilo vodné dielo v Žiline, zaplnili dva kontajnery


FOTO: 150 dobrovoľníkov vyčistilo vodné dielo v Žiline, zaplnili dva kontajnery
Galéria: 9 fotiek
Foto: Dávid Mičúch

V sobotu 8. mája sa uskutočnil v poradí štvrtý ročník akcie Veľké čistenie Vodného diela Žilina, známu priehradu pri Žiline pomáhalo čistiť približne 150 dobrovoľníkov. Z nazbieraného odpadu sa im podarilo zaplniť dva veľkokapacitné kontajnery, pri zbere pomáhali aj deti dvoch základných škôl.

„Akcie sa aj tento rok zúčastnili športové kluby Rugby Bears Žilina a otužilci Tučniaci, ale aj bývalý žilinský basketbalista Miroslav Futo. Pre deti základných škôl sme tento rok zabezpečili vrecia na triedenie odpadu, ktoré sa rozlišovali farbami podľa toho aký odpad deti zbierali, tým chceme aby akcia mala viac edukatívny charakter pre mladšie ročníky ale možno aj pre staršie,“ doplnil Karol Haas, organizátor čistenia.

Čistenie vodného diela sa uskutočnilo aj za pomoci štátneho podniku Vodohospodárska výstavba, ktorý zabezpečil odvoz odpadu a zakúpenie rukavíc pre dobrovoľníkov.


„Ďakujeme aj všetkým dobrovoľníkom, rodičom, ktorí prišli so svojimi deťmi priložiť ruku k dielu a išli im príkladom. O dva týždne organizujeme Veľké čistenie ulíc mesta Žilina, ktoré dlhoročne organizuje Vlado Randa. Na stránke Eko Friendly Žilina zverejníme mapu, kde sa dobrovoľníci môžu nahlásiť ako koordinátori a dobrovoľníci si môžu vďaka mapke vyhľadať lokalitu, ktorá sa bude čistiť,“ doplnil Karol Haas s pozvánkou na nadväzujúce čistenie Žiliny.

Obe akcie Veľké čistenie Vodného diela Žilina a Veľké čistenie ulíc mesta Žilina fungujú pod jedným spoločným projektom Vyčistíme si naše mesto, pred pandémiou bolo do nadchádzajúcej akcie nahlásených viac ako 30 koordinátorov v rôznych lokalitách Žiliny.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu