Elektrické kolobežky BOLT neznámi vandali okúpali v Brodnianke


Foto: Elektrické kolobežky BOLT neznámi vandali okúpali v Brodnianke Foto: čitatel

Zdieľané elektrické kolobežky Bolt fungujú v Žiline necelý rok, prevádzkuje ich súkromná spoločnosť a na rozdiel od bikesharingu nie sú dotované z mestského rozpočtu. Užívatelia si za jazdy priamo platia, cena je kombináciou nástupnej sadby a počtu prejdených minút.

V Žiline k dispozícii približne 180 kusov zelený kolobežiek a ako ukazuje fotografia nášho čitateľa z mestskej časti Brodno, ani niektorým z nich sa nevyhol rovnaký osud ako v prípade bikesharingu. Neznámi vandali totiž kolobežky doslova vykúpali v miestnom potoku.

Časté prejavy vandalizmu prinútili k zmene pravidiel aj prevádzkovateľa žilinského bikesharingu, pravidlá napríklad zakazujú jazdenie vo dvojici na bicykloch a zvyšovali sa aj sadzby pokút. Od novej sezóny navyše klesol čas, na ktorý je možné požičať si zdieľané bicykle na polovicu, keďže ich mnohí využívali na vyhliadkové jazdy a nie transfer, čo je primárnou úlohou systému zdieľaných bicyklov v Žiline.


Pred niekoľkými dňami sme informovali, že vybrané kolobežky mali technické problémy. Ako nám odpísali zo spoločnosti prevádzkovateľa, tieto sa intenzitou nelíšia od iných miest, kde BOLT prevádzkuje elektrické kolobežky. S

poločnosť navyše pružne reaguje na podobné prípady a ich zákaznícka podpora vracia peniaze v prípade, že kolobežka síce naštartuje, ale po pridávaní páčky nezvyšuje rýchlosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu