Žilinská karatistka Hana Kuklová s majstrovským titulom a šancou zabojovať o Tokio


Foto: Žilinská karatistka Hana Kuklová s majstrovským titulom a šancou zabojovať o Tokio Foto: Karate Klub AC UNIZA Žilina

Počas uplynulého víkendu 16.-17. apríla sa v X-Bionic Sphere v Šamoríne odohrali hneď tri karatistické podujatia - majstrovstvá SR seniorov, turnaj v olympijských kategóriách a sústredenie reprezentácie SR. Medzi zástupcami nechýbali ani reprezentanti Žilinského karate.

Program bol dôležitý predovšetkým pre seniorov, ktorým sa blížia majstrovstvá Európy, svetový pohár v Lisabone a kvalifikačný turnaj na OH Tokio v Paríži.

Množstvo skvelých výkonov podtrhuje výnimočnosť turnaja a fakt, že etablovaným harcovníkom začína šliapať na päty silná juniorská generácia. Výnimkou nie je ani team Karate Klubu AC UNIZA Žilina, ktorý reprezentovala mladá trojica Miroslava Pevalová, Sarah Hrnková (študentka Akadémie Policajného zboru v Bratislave) a Hana Kuklová (študentka fakulty zdravotníckych vied v Piešťanoch).

„Všetky pretekárky podali na tatami veľmi dobré výkony, čoho výsledkom bol zisk jednej zlatej a dvoch bronzových medailí. Gratulácia patrí predovšetkým Hane Kuklovej, ktorá zvíťazila vo všetkých svojich zápasoch a obhájila tak svoj minuloročný premiérový titul na seniorskom poli,“ informuje Ján Novosad z Karate Klubu AC UNIZA Žilina.

Výsledky turnaja sa pretavili do nominácií

Na letnej olympiáde v Tokiu prebehne turnaj karate v upravených hmotnostných kategóriách, väčšinou dôjde k spájaniu dvoch do jednej olympijskej. Ako príklad možno uviesť štandardné kategórie kumite žien - 50 kg a - 55 kg, ktoré sa spoja do olympijskej váhovej kategórie 55 kilogramov. Výnimkou je stredná kategória kumite žien - 61 kg, ktorá zostáva nezmenená.

Na základe výsledku z MSR boli do turnaja olympijských kategórií nominované Hana Kuklová a Sarah Hrnková.

„Hana ani na tomto turnaji nenašla premožiteľku a do svojej zbierky pridala ďalšie zlato. Sarah svoj výkon oproti MSR zlepšila a získala striebro. Predovšetkým pre Kuklovú tento výsledok znamená šancu nominovať sa na kvalifikačný turnaj OH, ktorý sa v Máji uskutoční v Paríži,“ dodáva Novosad.

Po ukončení súťažných dní, pokračovalo podujatie sústredením reprezentácie SR. To prebehlo aj za účasti všetkých vyššie menovaných pretekárok žilinského klubu.

Sústredenie bolo predovšetkým prípravou na svetový pohár v Lisabone, no výkony reprezentantov boli sledované aj z hľadiska nominácie do súťaže družstiev na májové ME seniorov v chorvátskom Poreči.

Výsledky za víkend v podaní Karate Klubu AC UNIZA Žilina

1. miesto:

Kuklová Hana - MSR - Kumite seniorky do 55kg,
Kuklová Hana - OLYMP - Kumite seniorky do 55kg,

2. miesto:

Hrnková Sarah Kumite OLYMP seniorky do 61kg,

3. miesto:

Hrnková Sarah - MSR - Kumite seniorky do 61kg,
Pevalová Miroslava - MSR - Kumite seniorky do 68kg.

Záznamy z turnaja



 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub AC UNIZA Žilina