Záujemca o mestskú Audi v Žiline ponúkol 25 550 eur. Auto od 2016 stratilo na hodnote 46-tisíc


Foto: Záujemca o mestskú Audi v Žiline ponúkol 25 550 eur. Auto od 2016 stratilo na hodnote 46-tisíc

Po ďalšom znížení ceny a opakovaní súťaže sa zdá, že limuzínu Audi A8 Long po predošlom primátorovi Igorovi Chomovi by sa mohlo podariť odpredať. Súčasný primátor na začiatku volebného obdobia odmietol využívať automobil a dnes pre potreby výkonu funkcie používa Škodu Superb.

Výberová komisia na otváranie a vyhodnotenie predložených návrhov v rámci obchodnej verejnej súťaže na predaj Audi A8 Long skonštatovala, že v lehote predkladania návrhov boli doručené hneď tri. Jeden z nich bol ale doručený elektronicky, teda nesplnil podmienky súťaže. Tá prikazovala doručiť návrhy na kúpnu cenu poštou alebo osobne do podateľne mestského úradu v Žiline.

Elektronicky doručený návrh nespĺňal predpísanú formu a bol preto vylúčený. Ďalší dvaja záujemcovia doručili svoje ponuky v zalepenej obálke v súlade s pravidlami. Ponúkli ceny 24 001 eur 25 550 eur. Keďže ponuka súkromnej osoby zo Sniny je vyššia, mesto má  záujem odpredať luxusnú limuzínu za 25 550 eur.

Vzhľadom na to, že ide o mestský majetok, musia ho ešte schváliť poslanci na zastupiteľstve v Žiline. Víťazný uchádzač v prípade odobrenia uhradí mestu Žilina okrem kúpnej ceny v tejto výške aj náklady na vypracovanie znaleckého posudku 100 eur a zostatkovú hodnotu pohonných hmôt v nádrži.


Strata pre rozpočet vo výške 46-tisíc

Nákup luxusného vozidla sprevádzali pochybnosti od začiatku, podmienky súťaže boli špecificky nastavené a postup mesta mohol podľa Rady Úradu verejné obstarávanie (ÚVO) ovplyvniť výsledok súťaže. Audi sa kupovala až na dvakrát, keďže po negatívnej medializácii prípadu pôvodná víťazná spoločnosť AC Bratislava odstúpila od zmluvy.

V elektronickej aukcii dňa 20. júla 2016 opäť súťažila, a podarilo sa jej zvíťaziť. Parametre súťaže nasvedčovali tomu, že vozidlo si vyhliadol primátor už pred obstarávaním a to malo byť len formalitou. Vďaka opakovanie súťaže ale mesto zaplatilo o približne 7 600 eur menej.

Ak bude v pondelok návrh na odpredaj vozidla schválený zo strany poslancov mesta Žilina, len na strate hodnoty automobilu zaplatíme z rozpočtu 46 227 eur. Ďalšie náklady si vyžiadali povinné položky ako je údržba alebo poistenie. Žilinská radnica bola ochotná akceptovať v tomto kole súťaže aj nižšie podanie na úrovni 23 308 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu