V parku na Frambore zasahoval pyrotechnik, pri prácach bol objavený predmet pripomínajúci granát


Foto: V parku na Frambore zasahoval pyrotechnik, pri prácach bol objavený predmet pripomínajúci granát

Vo štvrtok 22. apríla vo večerných hodinách zasahovali v parku Frambor v Žiline policajti aj pyrotechnik. Počas prác na revitalizácii územia došlo k nálezu neznámeho podozrivého predmetu pripomínajúceho granát.

Nálezca okamžite kontaktoval políciu, priestor do príchodu pyrotechnikov zaistila hliadka. Nález nebezpečnej nevybuchnutej munície sa našťastie nepotvrdil.

Na miesto sa dostavil pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý nepotvrdil nález munície, išlo o gumenú atrapu granátu,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Občianski aktivisti vykonávajú v parku rôzne činnosti vedúce k postupnej obnove tohto pôvodne zanedbaného miesta. V minulosti sa tu nachádzali schátrané stavby a smetisko.


Ak pri prechádzke v lese alebo obrábaní poľa, či inej činnosti nájdete muníciu, rozhodne s ňou nemanipulujte, nevyberajte ju a nenoste na policajné oddelenie.

Miesto nálezu čímkoľvek označte a bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnej linke 158. Polícia preverí či ide skutočne o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe jej likvidácie.

„Upozorňujeme občanov na nebezpečenstvo hroziace pri neodbornej manipulácii s nájdenou muníciou. Takáto munícia je aj napriek veku zvyčajne plne funkčná a nesprávna manipulácia by mohla mať fatálne následky,“ dodala policajná hovorkyňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu