Žilinské zobcové duo žne ďalšie úspechy, Ajnu Marosz si môžete vypočuť na koncerte ŠKO Žilina


Foto: Žilinské zobcové duo žne ďalšie úspechy, Ajnu Marosz si môžete vypočuť na koncerte ŠKO Žilina Foto: Duo Puncho (Ajna a Klára) a imaginárna flauta. Zdroj: Pavol Stiller

Napriek všetkým úskaliam, ktoré prináša dištančná výuka pre hudobníkov, pokračujú zobcové flautistky Ajna Marosz a Klára Valentovičová zo ZUŠ L.Árvaya v zbieraní úspechov na medzinárodných online súťažiach.

Na talianskej súťaži Cittá di Massa získali prvé miesto nielen v svojej sólovej kategórii, ale zvíťazili i v komornej hre ako Duo Puncho. Na ďalšej súťaži Amigdala sa z prvého miesta tešila Klára a Ajna získala druhé. A na maďarskej súťaži Danubia talents suverénne vyhrala Ajna, Klára bola tretia a Duo Puncho druhé.

Ajna a Klára s diplomami za ďalšie úspechy

„Zúčastniť sa na online súťaži je pre nás v tejto dobe obrovskou výzvou, príprava je naozaj veľmi náročná, ak chcete uspieť medzi najlepšími. Samotné nahrávanie skladieb je psychicky ťažie ako výkon na koncerte, dievčatá i pred prázdnou sálou museli predviesť pokiaľ možno bezchybný výkon. Ale teším sa z toho, že táto skúsenosť nás posúva ďalej. Za týmto úspechom je i nasadenie mojich kolegýň, klavíristky Zuzany Srogončíkovej Melicharover a Diany Čornakovej, ktorá realizovala nahrávky. Úspešné ohodnotenia porotou - to je radosť, ktorá nám dáva chuť a energiu do ďalšej práce,“ hovorí pedagóg Kláry a Ajny, Pavel Stiller.

Ďalšou radosťou je nepochybne účasť Ajny Marosz na Jarnom online koncerte Štátneho komorného orchestra v Žiline. Ajna s orchestrom pod vedením skúseného dirigenta Olivera Dohnányiho prednesie koncert F-Dur od barokového skladateľa Georga Philippa Telemanna. Koncert sa bude vysielať vo štvrtok 15. apríla o 19:00 a vy môžete byť pri tom!


Koncert nájdete na tomto odkaze

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu