Žilina je bordová, kávu si stále nekúpite. O zmene budú rozhodovať zajtra


Foto: Žilina je bordová, kávu si stále nekúpite. O zmene budú rozhodovať zajtra Foto: unsplash.com - Olga Krylova

Napriek tomu, že okres Žilina pokračuje aj tento týždeň v nastavenej regionálnej charakteristike COVID automatu na úrovni 3. stupňa varovania (bordová farba), kávu či iný nápoj a jedlo určené na priamu konzumáciu vám prevádzky zatiaľ nemôžu predať.

Dôvodom je platná vyhláška, ktorú v súlade s uznesením bezpečnostnej rady prijal Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline. Vyhláška platí od 17. marca 2021 a zakazuje takzvaný okienkový predaj.

„Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. d), e), z) zákona č. 355/2007 Z. z. sa  zakazuje predaj všetkých nealkoholických a alkoholických nápojov určených na priamu konzumáciu vrátane ich predaja na odber so sebou,“ znie časť vyhlášky.

Po zlepšení trendu a vývoja situácie sa podnikatelia v Žiline pýtajú, dokedy bude platné obmedzenie tejto formy predaja. Ako nám potvrdil regionálny hygienik Martin Kapasný, zmena, pokračovanie alebo zrušenie vyhlášky bude predmetom zajtrajšieho rokovania bezpečnostnej rady okresu.

Práve na základe jej výsledkov následne postupujú hygienici: „Vyhláška zatiaľ platí, bude predmetom rokovania bezpečnostnej rady okresu zajtra 13. apríla 2021. RUVZ bude postupovať tak ako v prípade prijatia vyhlášky v súlade s uznesením bezpečnostnej rady,“ potvrdil regionálny hygienik Martin Kapasný.

Bližšie informácie o tom, či bude vyhláška platiť aj naďalej alebo dôjde k zmenám, by tak mali byť známe už zajtra.


 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu