Nesprávne vyspádovanú cestu na zrekonštruovanej zastávke dodnes neopravili, obnova ďalších sa začína


Foto: Nesprávne vyspádovanú cestu na zrekonštruovanej zastávke dodnes neopravili, obnova ďalších sa začína

Uplynuli viac než dva roky, odkedy bola dokončená rekonštrukcia zastávky mestskej hromadnej dopravy Jaseňová na sídlisku Solinky. Obyvatelia vtedy krátko po ukončení prác upozornili na prvé nedostatky, ktoré zaregistrovali.

Hlavným problémom bola nesprávne vyspádovaná cesta a výškové umiestnenie kanalizačných poklopov. Priestor vymedzený pre vozidlá verejnej dopravy je prispôsobený tak, aby dažďová voda odtekala do kanalizácie. Nachádza sa však nad zvyšnou častou vozovky, ktorá vedie popri zastávke.

Samotná cesta je taktiež vyspádovaná smerom k dažďovej kanalizácií, avšak, po rekonštrukcií tam voda zostáva stáť. Priehlbina, ktorá vznikla v mieste spojenia zastávky s pôvodnou cestou, je miestami hlboká aj 15 centimetrov.

Galéria: 4 fotky

V prípade väčších zrážok sa na vozovke hromadí nemalé množstvo vody. Tá niekedy priteká aj z neďalekej lúky, kde miestni obyvatelia parkujú svoje automobily.


Mesto Žilina tento problém zaevidovalo ešte v novembri 2018, kedy sa zároveň vyjadrilo, že ho bude riešiť hneď počas jari. Odvtedy uplynuli už dva roky a cesta zostala po rekonštrukcii zastávky v pôvodnom stave.

„V tejto lokalite je nutné vykonať výškovú úpravu miestnej komunikácie. Vzhľadom na poveternostné vplyvy sa úprava komunikácie bude riešiť v jarných mesiacoch v rámci údržby,“ potvrdila vtedajšia hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Obyvatelia sa dodnes opravy nedočkali, samospráva pritom štartuje ďalšie rekonštrukcie zastávok MHD v meste. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu