Nadácia mesta Žilina zakúpila do nemocnice v Žiline 200 termosiek pre pacientov


Foto: Nadácia mesta Žilina zakúpila do nemocnice v Žiline 200 termosiek pre pacientov Foto: Lenka Záteková

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline zostáva naďalej plná hospitalizovanými pacientami na ochorenie COVID-19, o ktorých sa s vypätím síl stará zdravotnícky personál z prvej línie. Aj napriek tomu nie je vždy v ich silách zabezpečiť ležiacim stály prísun teplého čaju.

Na základe podnetov od pacientov boli preto zo strany Nadácie mesta Žilina zakúpené termosky. Spolu dvesto kusov už postupne začína slúžiť pacientom, včera sa uskutočnilo ich oficiálne odovzdanie s predstaviteľmi nemocnice.

Sto termosiek o objeme 0,5 litra a rovnaký počet o objeme 0,7 litra odovzdali spolu s rôznymi druhmi čajov Jana Filipová, správkyňa nadácie a jej členovia Lenka Tomaničková, Barbora Birnerová a Ľubomír Bechný.

Za nemocnicu ich prevzali generálny riaditeľ Igor Stalmašek, medicínsky riaditeľ Igor Bizík a hovorkyňa Lenka Záteková. Podľa slov riaditeľa bol dar prerozdelený na COVID “A” oddelenie (bývalá urológia), COVID LDCH oddelenie, interné COVID oddelenie a interné oddelenie.


Členovia nadácie s generálnym riaditeľom FNsP Žilina

„Nie je v technických možnostiach zo strany personálu zabezpečiť pre pacientov stálu prítomnosť teplého čaju, a toto je riešením. Na obstaranie termosiek sme urobili prieskum trhu a vyhrala ho firma Kinekus. Keď sa jej majiteľ dozvedel, za akým účelom termosky potrebujeme, bol ešte ochotný z ceny spustiť. Nemocnici sme pripravení pomôcť aj v budúcnosti,“ doplnil člen mestskej nadácie Ľubomír Bechný.

Nadácia mesta Žilina v minulosti darovala na LDCH oddelenie a chirurgické oddelenie niekoľko televízorov, v závere minulého roka dostala do daru od Mestského úradu Žiline nevyužívané počítače, ktoré následne prerozdelili pre žiakov na online výučbu.

Pracovníčky nemocnice s termoskami. Foto: Lenka Záteková


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu