Rekonštrukcia škôlky v Závodí mešká, zdržala ju kontrola eurofondov


Foto: Rekonštrukcia škôlky v Závodí mešká, zdržala ju kontrola eurofondov Foto: maps.google.com

Jeden z rodičov detí v Materskej škôlke v Závodí nás upozornil na to, že prevádzka je od augusta 2020 presťahovaná do náhradných priestorov pri MŠ Trnavská na Vlčincoch. To predstavuje pre obyvateľov Závodia problém s dovozom a odvozom detí.

„Ak dobre počítam od augusta 2020 do marca 2021 uplynulo 8 mesiacov. Rekonštrukcia ešte nezačala, nič sa tam nerobí. Náhradné priestory boli na druhej strane Žiliny od našej domovskej škôlky. Výrazne bol zaťažený rodinný rozpočet na pohonné hmoty. Veľké šťastie, že máme auto. Horšie by to bolo, keby som musel dieťa dopravovať do škôlky autobusom,“ dodáva nespokojný rodič.

Podľa jeho slov vodia časť škôlkarov starí rodičia, ktorí museli využívať hromadnú dopravu práve v čase, kedy je odporúčané minimalizovať presuny. Aktuálne mesto rekonštruuje škôlku na Suvorovovej ulici, otvorená by mala byť v septembri. Mesto potvrdilo zdržanie pri zahájení obnovy škôlky v Závodí:

„Začiatok rekonštrukcie je plánovaný v tomto mesiaci, ukončenie v auguste 2022 tak, aby sme stihli nový školský rok. Zdržanie je v dôsledku predĺženia kontroly na Integrovanom regionálnom operačnom programe. Pôvodne plánovaný začiatok bol v januári 2021,“ dodal hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Okrem týchto dvoch priestorov materských škôl plánuje radnica zrekonštruovať sociálne zariadenia MŠ Trnové a začať s rekonštrukciou MŠ Bajzova. Počas leta 2020 sa podarilo zrekonštruovať štyri zariadenia pre škôlkarov.


 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu