Paraglajdista spadol z výšky osem metrov a zranil si chrbticu, na pomoc mu prišli horskí záchranári


Foto: Paraglajdista spadol z výšky osem metrov a zranil si chrbticu, na pomoc mu prišli horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

V nedeľu 28. marca došlo v Kysuckých Beskydách k zraneniu 46-ročného muža. Išlo o paraglajdistu, ktorý si spôsobil zranenie pri páde z výšky približne osem metrov. Na miesto boli okamžite vyslaní záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí mužovi poskytli prvotné ošetrenie.

„Na lúke v oblasti Hackovho vrchu spadol z výšky približne osem metrov paraglajdista, ktorý po páde utrpel poranenie driekovej chrbtice. Privolaní horskí záchranári mu na mieste udalosti poskytli neodkladnú prvú pomoc, zranenému mužovi podali intravenóznu liečbu a nabalili ho do vákuového matraca,“ spresňujú horskí záchranári na sociálnej sieti.

Zranený muž bol pomocou nosidiel transportovaný k vozidlu horskej záchrannej služby. Následne bol z terénu dopravený k miestu, kde už čakala privolaná posádka rýchlej lekárskej pomoci (RLP). Tá po jeho prevzatí do svojej starostlivosti vykonala rýchly transport do nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba