Primátorská Audi mesta Žilina ide opäť do aukcie. Najnižšia cena je 23 308 eur


Foto: Primátorská Audi mesta Žilina ide opäť do aukcie. Najnižšia cena je 23 308 eur

Luxusná limuzína Audi A8, ktorá sa stala symbolom papalášstva aj porušenia zákona za predošlého vedenia mesta Žiliny, ide opäť do dražby. Po neúspešných minulých súťažiach je tentoraz najnižšia cena stanovená na sumu 23 308 eur. Prípadný záujemca o vozidlo z roku 2015 musí predložiť svoju ponuku do 14. apríla.

Za účelom preukázania riadneho záujmu o luxusné vozidlo musí účastník súťaže zložiť v prospech vyhlasovateľa, teda mesta Žilina, finančnú zábezpeku vo výške 10 000 eur. Najnižšiu cenu, za ktorú je radnica ochotná automobil odpredať, je nutné z dôvodu nezáujmu neustále znižovať.

V minulosti sa podarilo nájsť záujemcu, firma so sídlom v Bratislave bola ochotná ponúknuť dvanásť bezúročných splátok v celkovej hodnote 36 000 eur. Predaj odobrilo zastupiteľstvo, víťazná spoločnosť zmluvu nepodpísala. Keďže do ďalších súťaží sa neprihlásili záujemcovia o luxusné vozidlo, sumu postupne znižujú.


Žilinský primátor Peter Fiabáne odmietol využívať luxusné vozidlo a pre jeho potreby bolo zakúpené využíva model Škoda Superb, ktoré bolo zakúpené ešte v roku 2017 za predošlého vedenia. Mesto Žilina za limuzínu Audi A8 zaplatilo sumu 71 777 eur, znalec ju v roku 2019 ohodnotil na sumu 30 670 eur. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu